Supergod gulrotsuppe

    Årets fargebad! Siden vi vet at de kraftigste valørene har flest vitaminer, må vel denne næringsrike, nydelige gulrotsuppa være en sunnhetsbombe av dimensjoner?

    Denne fløyelsmyke suppen er både smaksrik og næringsrik – og er også god å ha i termosen på tur! Reker, fiskebiter eller stekt kylling i suppen er et godt tips dersom du ønsker litt proteiner. Litt godt brød hører også med.


    Oppskrift på supersunn gulrotsuppe

    Totaltid 25 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 8 gulrøtter

    • 1 gul løk

    • 2 hvitløksfedd

    • 2 ss smør, til steking

    • 8 dl vann

    • 1 hønsebuljongterning

    • 2 dl matfløte

    • 1 ts salt

    • 1 ts pepper

    • 0,5 sitron, saften av denne

    Slik lager du supersunn gulrotsuppe

    1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk, og kutt opp i biter. Surr bitene i smeltet smør i en kjele i et par minutter. Ha over vann og buljongterning og la det koke i 20 minutter.

    2. Miks suppen jevn med en stavmikser.

    3. Ha til slutt i matfløte, og smak til suppen med salt, pepper og sitronsaft.

     

    Visste du dette?

    Ikke alle spiser suppe med skje. I noen land drikker man av suppebollen!