Suppe på ovnsstekt gulrot og sellerirot med kokosmelk

    Ovnsstek grønnsakene til suppen først. Det gir en ekstra dybde i smaken. La høsten komme, her har du noe å varme deg på.

    Ovnsstek grønnsakene til suppen først. Det gir en ekstra dybde i smaken. La høsten komme, her har du noe å varme deg på.

    6 personer
    Glutenfri
    Vegetar
    40 min

    Ingredienser:

    • 700 g gulrøtter
    • 500 g sellerirot
    • 3 sjalottløk
    • 1 hel hvitløk
    • 5 ss olivenolje
    • 2 klyper salt
    • 4 dl kokende vann
    • 2 ss flytende kyllingfond
    • 8 dl kokosmelk (2 hermetiske bokser)
    • Salt

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 200 grader og sett frem et stekebrett.
    2. Skrell gulrøtter og sellerirot og kutt dem i terninger. Legg dem på stekebrettet.
    3. Del sjalottløken i 2 (behold skallet) og legg dem med kuttsiden ned på stekebrettet. Kutt den hele hvitløken i to og legg kuttsiden ned på stekebrettet.
    4. Dryss over olje og litt salt.
    5. Stek i 30 minutter.
    6. Ta av skallet på løken og hvitløken. Ha det i en blender med resten av grønnsakene og kjør det sammen med kokende vann og flytende kyllingfond.
    7. Hell det over i en gryte og rør inn kokosmelk.
    8. Kok opp og smak til med salt.