
Tomatsuppe med gratinert oste-naan
En god tomatsuppe krever ikke all verdens. Så lenge du bruker gode tomater med mye smak så vil suppen automatisk bli god. Ostegratinerte naan-brød er en supert tilbehør til denne varmende suppen.
4 personer
35 min
Glutenfri
vegetar
Ingredienser:
- 1.6 kg gode tomater
- 0.5 dl olivenolje
- 3 klyper salt
- 1 klype pepper
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 stk finhakket sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss olje til steking
- 1 ss smør til steking
- 1 ss tomatpure
- ½ plante fersk basilikum
- 1 liten ts sukker
- 2 stk naan brød
- Revet mozzarella
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Del tomatene i to eller fire (spørs hvor store de er). Legg dem i en stor bolle og hell over olivenolje, salt, pepper og balsamicoeddik. Stek i 20 minutter.
- Mens tomatene steker kan du steke finhakket sjalottløk og presset hvitløk i smør og olje i en medium stor kjele. La det surre på medium/svak varme i 5 minutter før du har i tomatpure. Trekk kjelen av platen.
- Hell de stekte tomatene med all saften oppi kjelen. Ha i sukker.
- La koke i 5 minutter.
- Bruk enten en stavmikser eller en blender til å blende alt til en jevn suppe. Ha i basilikum og blend litt til.
- Smak til med salt.
- Dryss revet mozzarella over naan brødene (så mye ost du selv vil) og stek dem på 200 grader til osten har smeltet. Du kan også ha suppen over i porsjonsskåler, legge naan brød i skålen og drysse over med ost før du setter dem inn i ovnen.