Tomatsuppe med gratinert oste-naan

En god tomatsuppe krever ikke all verdens. Så lenge du bruker gode tomater med mye smak så vil suppen automatisk bli god. Ostegratinerte naan-brød er en supert tilbehør til denne varmende suppen.

4 personer
35 min
Glutenfri
vegetar

  

Ingredienser:

  • 1.6 kg gode tomater
  • 0.5 dl olivenolje
  • 3 klyper salt
  • 1 klype pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss tomatpure
  • ½ plante fersk basilikum
  • 1 liten ts sukker
  • 2 stk naan brød
  • Revet mozzarella

  

Slik gjør du: 

 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Del tomatene i to eller fire (spørs hvor store de er). Legg dem i en stor bolle og hell over olivenolje, salt, pepper og balsamicoeddik. Stek i 20 minutter.
  3. Mens tomatene steker kan du steke finhakket sjalottløk og presset hvitløk i smør og olje i en medium stor kjele. La det surre på medium/svak varme i 5 minutter før du har i tomatpure. Trekk kjelen av platen.
  4. Hell de stekte tomatene med all saften oppi kjelen. Ha i sukker.
  5. La koke i 5 minutter.
  6. Bruk enten en stavmikser eller en blender til å blende alt til en jevn suppe. Ha i basilikum og blend litt til.
  7. Smak til med salt.
  8. Dryss revet mozzarella over naan brødene (så mye ost du selv vil) og stek dem på 200 grader til osten har smeltet. Du kan også ha suppen over i porsjonsskåler, legge naan brød i skålen og drysse over med ost før du setter dem inn i ovnen.


21.10.2019 11.49.00