Fylt svinestek med eplesaus

    Svinestek er for mange ensbetydende med ekte søndagsmiddag! Her har vi laget en variant som vi har fylt med aprikos og svisker, og med eplesaus er dette en skikkelig innertier på ukens siste dag!

    Svinestek er for mange ensbetydende med ekte søndagsmiddag! Her har vi laget en variant som vi har fylt med aprikos og svisker, og med eplesaus er dette en skikkelig innertier på ukens siste dag! Bruk steketermometer til å beregne steketiden, så blir resultatet garantert helt nydelig.


    Oppskrift på fylt svinestek med eplesaus

    Totaltid: Ca 90 minutter 

    Til 6 porsjoner trenger du: 

    Svinestek

    • 1,2 kg svinestek

    • 1 neve aprikoser

    • 1 neve svisker

    • 1,5 ts salt

    • 1 ts pepper pepper

    Eplesaus

    • 200 g skrelte epler i biter

    • 0,5 sitron, bruk bare skallet

    • 2 ss vann

    • 1 ts honning

    • 1 ss smør

    Slik lager du fylt svinestek med eplesaus

    1. Skrap og rut svoren på steken. Lag hull helt gjennom steken og trykk inn aprikoser og svisker fra hver side.

    2. Krydre steken med salt og pepper. Legg svinesteken med svoren ned i en ildfast form, og hell 2 dl vann i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie.

    3. Damp steken midt i ovnen ved 225 °C i 20 minutter. Fjern så folien og snu steken med svoren opp. Stek videre ved 125 °C til kjernetemperaturen på steken er 72 °C. 

    4. Hvis ikke svoren er sprø kan den grilles under grillelementet. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før det skjæres opp i skiver.
       

    Eplesaus

    1. Ha eple, sitronskall, vann og honning i en kjele. La blandingen koke under lokk over middels varme til eplene er kokt i stykker.

    2. Pisk inn smøret, og sausen er klar til servering.

    Restetips!

    Tynne skiver svinestek er utrolig godt og mettende som pålegg. Smør god sennep på landbrød og legg på salat og svinestek. Topp gjerne blingsen med vårløk og tomat.