Bakt søtpotet med tacokjøtt, tomatsalsa og avokadokrem

    Det er alltid gøy å gjøre en vri på den klassiske tacoen. Dette er en kjempegod middag som både er sunn og smakfull. Her har vi brukt søtpotet i stedet for tacolefser.

    Det er alltid gøy å gjøre en vri på den klassiske tacoen. Dette er en kjempegod middag som både er sunn og smakfull. Her har vi brukt søtpotet i stedet for tacolefser.

    4 personer
    Glutenfri
    60 min

     

    Ingredienser:

    • 4 søtpoteter á 350 g
    • 400 g kjøttdeig
    • 2 ss olje til steking
    • 1 pose tacokrydder

    Tomatsalsa:

    • 15 cherrytomater
    • ½ rødløk
    • 1 neve mynte eller koriander
    • 2 ss sitronsaft
    • 2 klyper salt

    Avokadokrem:

    • 2 avokadoer
    • 2 ss rømme
    • ½ lime
    • 1 klype salt

    Slik gjør du:  

    1. Forvarm ovnen til 220 grader over/undervarme.
    2. Stikk små hull i søtpotetene med en skarp kniv før du legger dem i ovnen og steker dem i ca 50 minutter.
    3. Mens søtpotetene steker kan du lage tomatsalsa. Skjær tomatene i to og bland dem sammen med finhakket løk, hakket mynte, sitronsaft og salt.
    4. For å lage avokadokrem kan du ha alle ingrediensene i en beholder og stavmikse det sammen til en krem.
    5. Varm 2 ss olje i en panne og stek kjøttdeigen, ha i tacokrydder og vann etter pakkens anvisning.
    6. Lag et snitt i søtpotetene og skrap løs kjøttet. Fyll dem med tomatsalsa, tacokjøttdeig og avokadokrem.