Taco med kylling, syltet løk, mango og avokado

    Taco med kylling, syltet løk, mango og avokado er en supergod lørdagsrett.

    Taco med kylling, syltet løk, mango og avokado er en supergod lørdagsrett som selvfølgelig passer når som helst i helgen. 

    4 pers
    45 min

    Kylling:

    • 2 kyllingfileter med skinn
    • 2 klyper salt
    • 2 klyper pepper
    • 2 ss olje

    Syltet løk

    • 1 dl hvitvinseddik
    • 1.5 ss sukker
    • 0.5 dl vann
    • 1 klype salt
    • 1 rødløk

    Tilbehør

    • 4 tortillalefser/skjell
    • 1 mango
    • 1 avokado
    • 1 neve koriander
    • 1 boks mais
    • saft fra 1 lime
    • 1 neve salat
    • 1/2 boks creme fraiche
    • 2 ts sterk chilisaus
    • lime 

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 180 grader.
    2. Skjær løken i så tynne skiver du klarer og sett til side. Kok opp eddik, vann, salt og sukker i en liten kjele. Ha i løken og la koke i 30 sekunder før du trekker kjelen av platen og lar den syltede løken avkjøle seg.

    3. Salt og pepre kyllingfiletene. Varm opp olje i en panne på medium/høy varme. Stek kyllingfiletene med skinnsiden ned i 5 minutter eller til skinnet er gyllent. Snu filetene og stek dem i 1 minutt på den andre siden før du setter stekepannen inn i ovnen. Stek kyllingene i ca. 10-13 minutter. Ta kyllingen ut av ovnen og la dem hvile på kjøkkenbenken mens du gjør klart resten.

    4. Skjær mango og avokado i terninger. Rør inn hakket koriander og mais. Klem over litt limesaft og rør inn litt salt.

    5. Rør sammen creme fraiche og sterk chilisaus. Varm opp tortillalefsene og smør dressingen på. Skjær kyllingen opp i skiver og legg dem på. Ha så på salat, syltet rødløk og grønnsaker. Topp gjerne det hele med litt ekstra dressing og en skvis med limejuice.