Kjøttpudding

    Hjemmelaget kjøttpudding er kjempegodt og overraskende enkelt å lage! Kjøttpudding kan varieres i det uendelige og passer til alt av grønnsaker - og er perfekt også å bruke på brødskiva!

    Hjemmelaget kjøttpudding er kjempegodt og overraskende enkelt å lage! Kjøttpudding kan varieres i det uendelige og passer til alt av grønnsaker - og er perfekt på brødskiva også! Kjøttpudding smaker kjempegodt sammen med kålstuing, som du lager på få minutter ved å blande lettkokt hodekål med hvit saus.

    Oppskrift på hjemmelaget kjøttpudding

    Totaltid 50 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 1 løk

    • ½ dl strøkavring

    • 2 dl melk

    • 2 egg

    • 400 g karbonadedeig

    • 400 g svinekjøttdeig

    • 1 ts salt

    • 1 ts pepper

    • 2 ts provencekrydder

    • 2 pakker bacon

    • 10 blader salvie eller rosmarin (kan sløyfes)
       

    Slik lager du hjemmelaget kjøttpudding

    1. Hakk løken og ha den i en bolle sammen med strøkavring, melk og egg. Pisk sammen og la det svelle i 2 minutter. Tilsett kjøtt, salt, pepper og provencekrydder, og arbeid det sammen til en jevn fase. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok.

    2. Form kjøttdeigen til et brød i en smurt ildfast form. Legg bacon over kjøttpuddingen. Ha gjerne frisk salvie eller rosmarin mellom baconet og kjøttet.

    3. Stek kjøttpuddingen midt i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og baconet er sprøtt.

    4. Servér med kokte poteter, brun saus, grønnsaker og tyttebær. Ha gjerne hakkede grønnsaker i puddingen, det gir god smak og saftighet.

     

    Visste du dette?

    Før 1950-tallet hadde man bare fersk kjøttdeig under slakting, og det foregikk som oftest bare på høsten. I dag har vi det året rundt.