Kjøttpudding

Kjøttpudding smaker kjempegodt sammen med kålstuing, som du lager på få minutter ved å blande lettkokt hodekål med hvit saus.

Oppskrift på hjemmelaget kjøttpudding

Totaltid 50 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 løk

  • ½ dl strøkavring

  • 2 dl melk

  • 2 egg

  • 400 g karbonadedeig

  • 400 g svinekjøttdeig

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 2 ts provencekrydder

  • 2 pakker bacon

  • 10 blader salvie eller rosmarin (kan sløyfes)
     

Slik lager du hjemmelaget kjøttpudding

  1. Hakk løken, og ha den i en bolle sammen med strøkavring, melk og egg. Pisk sammen, og la svelle i 2 minutter. Tilsett kjøtt, salt, pepper og provencekrydder, og arbeid sammen til en jevn fase. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. Form kjøttdeigen til et brød i en smurt ildfast form. Legg bacon over kjøttpuddingen. Ha gjerne frisk salvie eller rosmarin mellom baconet.

  3. Stek kjøttpuddingen midt i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og baconet er sprøtt.

  4. Servér med kokte poteter, brun saus, grønnsaker og tyttebær. Ha gjerne hakkede grønnsaker i puddingen, det gir god smak og saftighet.

 

Visste du dette?

Før 1950-tallet hadde man bare fersk kjøttdeig under slakting, og det foregikk som oftest bare på høsten. I dag har vi det året rundt.


22.02.2017 13.05.21