Barnas egen drømmebursdag

Som foreldre vil man gjerne glede og overraske sine barn på bursdagen. Men det er ikke alltid så lett å vite hva som slår an, og de fleste av oss har et budsjett å holde oss til. Vi har bedt fire barn om hjelp: Noah (5),  Linéa Victoria (7), Iben Otilie (9) og Teodor (11). 

Fotballbursdag

Noah går i barnehagen, og er ikke i tvil om hva hans drømmebursdag er;

– Jeg ønsker meg en fotballbursdag. Oliver, Markus, Jesper, Mathea og Mathilde skal komme. Vi skal ha pølser og hamburgere, for det er muskelmat før vi spiller fotball. Og ninjakake med masse krem.

– Vi skal danse til Marcus & Martinus og Sarpsborgsangen, og spille fotball, da. Og så ønsker jeg meg en blå og hvit sykkel med to hjul og gir – og Sarpsborg 08-klistremerker.

TIPS: En fotballbursdag kan arrangeres på mange måter: På plenen, på en løkke eller inne i en hall. Men det går også an å kontakte den lokale fotballklubben og spørre om det går an å komme og hilse på, gjerne i forbindelse med trening. Det kan være bare en liten del av bursdagen, men vil nok uansett skape uforglemmelige minner og koster ingenting.

Prinsessebursdag

Linéa Victoria (7) har verdens fineste prinsessekjole med tiara, og det vil hun ha på seg neste gang hun har bursdag:

 – Jeg vil være prinsesse på et slott. Hele klassen skal komme, jentene i prinsessekjole og guttene i prinseantrekk. Vi skal ha en tryllekunstner, og så skal vi leke prinsessen på erten. Da legger vi en haug madrasser oppå en klinkekule.

– Den som kjenner klinkekulen gjennom madrassene, vinner en sjokoladegullmynt. Den leken fant jeg på akkurat nå, ler hun fornøyd og fortsetter:

– Vi skal først spise pannekaker, så prinsessekake: Du setter en Barbie-dukke i midten, så har du sjokoladekake dekket med marsipan som blir skjørtet. Det verste som kan skjer er at jeg kommer løpende inn og snubler rett i kaka!

 

TIPS: Det er kanskje ikke så lett å finne et slott, men med litt fantasi kan man skape kulissene. Er det sommer og sol, lag en piknik i en park nær en herregård, eller skap illusjonen hjemme med tyll og pynt. Det trenger uansett ikke bety store kostnader. 

FLERE IDEER? Slik lager du verdens kuleste temabursdag.

Badebursdag

Iben Otilie (9) elsker alt som har med vann å gjøre.

– Jeg vil ha bursdag på badeland. Hele klassen skal være med og vi skal spise pizza og ha på oss badetøy og svømme og hoppe fra treern.

– Og om jeg kan ønske meg hva som helst, ønsker jeg meg kanin, hund og noe med skjerm. Det verste som kan skje er at alle begynner å savne foreldrene sine og drar hjem – og jeg blir igjen helt alene. 

TIPS: Bor du i nærheten av et badeland, har disse ofte egne bursdagspakker. Men mye kan gjøres med små ressurser, spesielt i sommermånedene: Et barnebasseng i hagen, en vannspreder, eller kanskje gå sammen flere familier om å ta en stranddag kombinert med bursdagsfeiring. 

Vannballongkrig og Laserworld

Teodor (11) fikk nytt skateboard sammen med yndlingsfrokosten da han våknet på bursdagen sin sist. Foreløpig er det hans beste bursdagsminne. Men det er ikke skating neste bursdag skal handle om:

– Jeg har lyst til å starte på Laserworld, også dra hjem og ha vannkrig med vannballonger ute. Hele klassen skal være med, vi skal ha på oss vanlige klær og spise pølser. Etterpå blir det sjokoladekake og gelé.

– Det verste som kan skje er at det regner, siden jeg har bursdag om sommeren. Jeg ønsker meg egen data og et større rom hos mamma, for der har jeg så mye greier.

 

TIPS: Laserworld eller lignende steder finner du flere steder i landet. Sjekk ditt nærmiljø for priser og egne opplegg for bursdag. Vannballongkrig kan man fint ha i egen hage, uten store utlegg.

Stor takk til Sarpsborg 08, Kongstenbadet og Hafslund Hovedgård for location til bildene.


04.08.2017 09.00.50