La det spire og gro i hjemmet

  Å dyrke sine egne urter og grønnsaker er en perfekt innehobby som ikke krever så mye mer enn din oppmerksomhet og omsorg, men som er givende å få til. Dessuten er våren en perfekt tid for å dyrke. Du trenger ikke være født med grønne fingre eller eie et drivhus for å lykkes med å dyrke dine egne urter og grønnsaker hjemme. Med enkle steg kan du høste smakfulle goder – perfekt til pasta eller hjemmelagede sauser og supper.

  Lettdyrket glede

  Med produktserien vår Odle, finner du et stort utvalg frø du kan dyrke hjemme. Alt du trenger for å komme i gang er en frøpose, litt jord, potte, en spade og vannkanne.

  For en enkel variant kan du benytte deg av Odle sitt Grow Bag utvalg med alt i ett – som dyrkes i selve posen. Velg mellom alt fra bladpersille, tomat og oregano til koriander, chili og timian.

  For den hakket mer viderekomne kan du benytte deg av frøposer, og dyrke frøene rett i potter eller små beger. Plasser de i så på balkongen eller i vinduskarmen, slik at de får mest mulig sol. Og dersom du ikke har mange potter fra før av, kan du vel så gjerne dyrke urtene i gamle syltetøyglass- eller krukker.

  Du kan gjerne begynne med basilikum, bladpersille eller oregano, de kan brukes til mye og er blant de enklere urtene å gro. Dersom du ønsker å dyrke mer enn én vekst i samme potte, anbefales det å sette ut en pallekarm på terrassen.

  Husk nok vann, sollys og varme

  Så kommer spørsmålet, hvor ofte skal spiren vannes? Trikset er å følge godt med på hvor tørr og fuktig jorda, og vanne deretter – verken for lite eller for mye. Ta en titt på beskrivelsen på frøposen!

  Ellers er det viktig med mye lys, sval varme og luftfuktighet. Større frø trenger mer jord enn mindre, så gi frøene den plassen og den behandlingen de fortjener! Så har du mye å se frem til når resultatet endelig er klart.