7 tips som gjør hjemmeferien super

  Blir sommerferien tilbragt i kjente trakter i år? Med disse enkle tipsene kan sommerferien bli vel så fin og spennende hjemme!

  Blir sommerferien tilbragt i kjente trakter i år? Med disse enkle tipsene kan sommerferien bli vel så fin og spennende hjemme!. 

  1. Telt i hagen

  Det er ikke så mye som skal til. Sett opp et telt i hagen, fyll det med mykt underlag, puter, lesestoff eller brettspill. Telt er en sikker vinner, enten du sover der selv med barna, de inviterer venner på overnatting eller det blir en oase for kos på dag og kveldstid. En varm sommerkveld kan kanskje også soveposene dras ut av teltet. Det blir gode minner av overnatting under åpen himmel.

  Telttur i hagen

  2. Dra på telttur

  Ta med hele familien på telttur. Friluftsloven tillater oss å overnatte inntil to døgn nærmest hvor vi vil i landet, så lenge det er 150 meter fra bebyggelse og vi ikke er til sjenanse for andre.  Det vil si at du kan få deg den mest fantastiske hyttetomt en hel helg – ved en strand, ved sjøen, på fjellet eller i skogen. Ta med deilig mat, kanskje en primus, en spikkekniv, krabbefiskeutstyr og nyt det enkle liv. Barna vil garantert elske det.

  3. Feriestund etter arbeidstid

  Selv når du må jobbe i sommer, kan du få mye av den samme følelsen ved å planlegge strandtur eller piknik rett etter jobben. Handle inn det du trenger dagen før, så sparer du tid.  Det er enda mye igjen av dagen, og når kvelden kommer husker du knapt at du var på jobb.

  4. Dra på sykkeltur

  Sykkelturer er deilige om sommeren, enten det en tur rett borti gata, til stranda eller kombinert med telttur. Det finnes mange fine sykler til all slags bruk, også med henger for små barn eller bagasje. Er du lei av å tråkke for lenge av gangen, finnes det mye fint innen elektriske sykler også.

  5.  Sett i gang hageaktiviteter

  Gjør hagen og utearealene mer attraktive for barna. Kjøp inn badmingtonsett, kubb, fotball, strikk eller hoppetau. Da får barna nok å gjøre, og det er ikke umulig at de velger bort dataspillene for noen timer.

  ferieaktiviteter

  6. Morsomme inneaktiviteter

  Dårlig vær? Ikke noe problem! Undersøk om det finnes aktivitetssentre, som for eksempel badeland, klatreklubb, skatehall eller svømmehall som holder åpent. Om dere ikke har det i nærområdet, kan dere undersøke om det går an å reise til et annet sted i nærheten og gjøre en dagstur ut av det.

  7. Planlegg en helaften

  Om dere virkelig vil slå på stortromma, kan dere planlegge en skikkelig helaften med familien. Kanskje en tur på kino og et restaurantbesøk før eller etter? Eller en sykkeltur med piknik som ender i en hyggelig filmkveld med popkorn hjemme? Det er bare fantasien som setter grenser!

  TIPS! Husk at barna mest av alt setter pris på å ha tid sammen med deg – i tillegg til aktiviteter med nye eller gamle venner. Og minst mulig stress. Du kommer langt med bad og lek for å skape lykkelige feriebarn, og det trenger absolutt ikke å koste så mye.