10 ting du kan bruke stavmikseren til

1. Piske krem

Bare pass på å piske kremfløten i et desilitermål eller tilhørende miksebeholder, slik at ikke kremen spruter over hele kjøkkenet.

2. Perfeksjonere sjokoladeglasuren

For en skikkelig fin og luftig ganasj eller glasur til å ha på sjokoladekaken, pisk den kjapt med stavmikser. Ganasj på sjokolade og kremføte kan ha en tendens til å se fettete ut på kaken, ifølge matblogger Fru Timian, men ved å piske gir du kremen en nydelig tekstur. 

3. Pesto – i alle varianter

Her kan du slenge oppi parmesan i biter, basilikum med stilk og alt, tilsett olje, sitron, litt pepper, salt, hvitløk, pinjekjerner og på en-to-tre har du en herlig pesto. Med stavmikser tar jobben bare halvannet minutt – så er den klar. 

 

4. Lage supper

Kjør stavmikseren rett oppi kasserollen med grønnsaker, krydder og alt som skal i, og vips er suppen klar. Kjapt, lettvint og du slipper å skitne til en stor blender.  

TIPS: Du kan også lage suppe i blenderen – slik gjør du det!

5. Hjemmelaget eplemos eller syltetøy

Du trenger bare eple, vann og litt sukker for å lage deilig eplemos. Og en stavmikser. Kok opp eplene, tilsett litt sukker og mos i vei. Du kan fryse den ned, spise som pålegg eller den ha på grøten. 

6. Grønt og sunt med stavmikser

Har du en minikutter til stavmikseren, er denne perfekt til kutting av grønnsaker og til å finhakke nøtter. Siden dingsen har lokk og sklifast bunn, er den super til alt du vil kutte eller knuse som du ikke vil skal fly veggimellom.

GLAD I GRØNT? Bruk medlemskortet og få 11 % rabatt på frukt og grønt hos Obs!

 

7. Lage sausen enklere 

Å lage saus fra bunnen er enklere enn du tror. Til og med tilsynelatende avanserte saker som hollandaise fikser du kjapt med stavmikser. Eggeplommer, vann, sitron og litt salt i et miksebeger. Mens du kjører stavmikseren tømmer du varmt smør i miksen til den er tykk og kremet. Smak til med litt kajennepepper om du vil – og så er sausen ferdig.

8. Hjemmelagd babymat

Mos grønnsaker, kjøtt og fisk til puré, eller lag puré av frukt som bananer, kokte svisker eller kokte pærer til minsten. Med stavmikser har du full kontroll på når du har most lenge nok. Du kan også lage hjemmelaget babygrøt på denne måten.

 

9. Raske smoothies

Fyll miksebeholderen med frosne bær, litt juice eller yoghurt og gjerne en søt banan kuttet i biter. Miks med fordel frosne bær med fersk frukt som mango og kiwi. Kjør stavmikseren og du har en kjapp, sunn smoothie på en-to-tre

10. Pannekakerøre uten klumper

Adjø for alltid, klumpete røre! Ha alle ingrediensene i beholderen, kjør i fem sekunder og du har en nydelig, jevn pannekakemiks. Du kan selvfølgelig gjøre akkurat det samme med vaffelrøren.

(Kilder: frutimian.no, babyverden.no, lifeasastrawberry.com, seriouseats.com)


11.05.2017 09.55.00