4 tips før du kjøper vannkoker

1. Bare til vann

Ja, du kan bruke vannkokeren til mye, som å varme kaffevann, tevann, vann til bakst, rett i koppen, vann til babymat... men hold deg til vann. Ikke fall for fristelsen til å varme suppa i vannkokeren!

Er du gira på suppe, bør du heller lese denne: Slik lager du suppe i blenderen

– Vannkokeren er et ukomplisert produkt, som vi anbefaler at kun skal brukes til oppkok av vann fordi det er svært komplisert med rengjøring, sier kategorisjef for småelektrisk for Obs, Carl Martin Englesson.

En vannkoker består som oftest av to deler: selve vannbeholderen og stasjonen. Stasjonen er tilkoblet strøm og gjør at vannet blir oppvarmet og koker.

– Selve kolben, eller vannbeholderen, er som regel trådløs, og du kan derfor ta den med deg rundt i huset eller ut. Hvor lenge vannet holder seg varmt er avhengig av hvor godt isolert vannkokeren er, og hvor mye vann du har i den, sier kategorisjef for småelektrisk for Obs, Carl Martin Englesson.

TIPS: Slik behandler du kjelene dine riktig

2. Vannkoker med eller uten temperaturmåler? 

Temperaturmåler kan være en fordel å ha i forbindelse med oppvarming eller tillaging av barnemat.

Drikker du mye te, anbefales det ulik temperatur på vannet ettersom du drikker hvit, grønn eller svart te. Da kan du bare stille temperaturmåleren inn på ønsket temperatur før du koker vannet. Smart!

– Enkelte av modellene med temperaturmåler har også en hold varm-funksjon, slik at vannet beholder ønsket temperatur så lenge den står på, sier Engelsson. 


TEMPERATUREN TELLER: Drikker du te, anbefales det ulike temperaturer etter hvilken type te du drikker. Da er det lurt med temperaturmåler!

3. Hvor stor vannkoker trenger du?

Tenk over hvor stor du ønsker at vannkokeren skal være, med andre ord hvor mye vann den skal kunne koke opp.

– De mest populære modellene er på 1 og 1,2 liter, men du kan også få modeller helt opp til 2 liter. Mange synes at en liter er en passende mengde, sier Engelsson, kategorisjef i Obs. 

LES OGSÅ: Dette er kjøkkenutstyret du trenger


TAR SEG GODT UT: Siden vannkokeren står framme på benken, er det greit at den ser bra ut. Vannkokeren fra Russell Hobbs er riktig så elegant. Du får den på Obs! 

4. Hvilket design skal vannkokeren ha?

En vannkoker står gjerne fremme på kjøkkenbenken, derfor er det en fordel at den passer inn med resten av kjøkkeninteriøret og farger.

– Innenfor materialer finnes det mange muligheter. Mange ønsker å kjøpe vannkokere i glass, de er veldig populære for tiden, men det finnes også i ulike metaller og med plastfront, forklarer Engelsson. 

Felles for alle er at en vannkoker blir veldig varm mens den står på. Pass på at vannkokeren er plassert slik at den er utilgjengelig for små barn. Vis aktsomhet!

 – Av disse tipsene tenker jeg at det først og fremst er vannkokerens design og utseende, som er viktigst for den som skal kjøpe en ny vannkoker. Ta deg tid til å finne den som passer best inn på kjøkkenet ditt, råder Englesson.


03.11.2017 09.14.00