Alt i én maskin

En god kjøkkenmaskin kjennetegnes av to egenskaper: Nærmest uendelige bruksmuligheter og solid kvalitet som gir lang levetid. Den er utviklet og designet for å gi deg en enklere og mer effektiv hverdag på kjøkkenet.

Kenwood er veteranen på markedet og kom med sin første kjøkkenmaskin allerede i 1947. De leverer ekstrautstyr til de fleste behov.

Med en kjøkkenmaskin med mye tilbehør, kan du kvitte deg med nesten alt annet av spesialutstyr du måtte ha. En god kjøkkenmaskin erstatter nemlig andre hjelpere som blender, stavmikser, foodprosessor, juicepresse, kverner og drinkmikser.

Tenk over hva du trenger

Mest sannsynlig beholder du den samme kjøkkenmaskinen i flere år. Derfor er det viktig å ta en ekstra runde og tenke gjennom hva du faktisk vil bruke den til. Ønsker du deg en eltefunksjon til lørdagspizzadeigen og en krempisker til bursdagskaken? Da kan du gå for en enklere maskin uten mye tilbehør og med en middels kraftig motor.

Er du en dedikert matelsker som kan tenke deg både saftpresse, sausmaker, grønnsakskutter, iskremmaskin og kjøttkvern i ett? Da bør du vurdere en maskin som for eksempel Kenwoods Chef XL Sense. Her får du alle funksjoner i ett ved hjelp av en kraftig motor, oppvarmingsfunksjon og ekstra mye tilbehør.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig kjøkkenmaskin til ditt behov.

Kenwood iskremmaskin

Glad i ferskpresset appelsinjuice eller vil du lage saft av eplene fra trærne i hagen? Enkelte kjøkkenmaskinmodeller er såpass solide at de kan knuse is, frosne bær og frukter til iskalde drinker, smoothies og slush.

Noen kjøkkenmaskiner har også iskremmaskin som tilbehør, en sikker vinner som hele familien garantert vil sette pris på.

En kjøkkenmaskin kutter og blander ingredienser under matlaging. Hurtigmiksfunksjonen kan brukes til å piske krem, blande majones, pesto, dressinger og sauser. Maskinen kan forvandle pastinakk, kålrot og potet til rotmos, eller tomat og gulrot til smakfulle grønnsakspureer.

Elsker du råkostblandinger, bør du velge en maskin med tilbehør som råkostkutter. Å kutte grønnsaker tar som kjent en god del tid, men  kjøkkenmaskinen kan kutte all slags grønnsaker både fint og grovt.

Lag pannekaker i en fei

Kanskje har du heller ikke tenkt på at du kan lage pannekakerøre i kjøkkenmaskinen? 

LES OGSÅ: Slik lager du helt perfekte pannekaker. 

Velger du en kjøkkenmaskin med kverntilbehør, åpner det seg mange morsomme muligheter. Noen kjøkkenmaskiner kommer ikke bare med kjøttkvern, men har også det du trenger for å kunne lage hjemmelagde pølser.

Eller hva med å kverne dine favorittkaffebønner til kokekaffe, filtermalt eller pressekanne, eller kverne din egen krydderblanding?

Lag og varm opp sausen samtidig

Går du for en kjøkkenmaskin med oppvarmingsfunksjon, kan du varme sausen samtidig som du lager den. Dette er særlig nyttig når det er saus som krever mye røring og kontrollert varme for å unngå at den skiller seg, som for eksempel hollandaise- og béarnaisesaus, og ikke minst vaniljesaus.

Med oppvarmingsfunksjonen kan du også trylle bringebærene eller solbærene i hagen om til nydelig hjemmelaget syltetøy.


15.03.2017 14.59.12