Nytt servise? Her er 6 punkter du bør lese først

1. Helårsservise, eller?

Påskefrokost servert på servise med høstløv? Joda, det går fint an. Men når du skal velge  et nytt servise, er det lurt å tenke på om du skal bruke det hele året, eller om det skal være et sesongservise.

Har du for eksempel sett deg ut et lekkert servise med fargerike sommerblomster, er du kanskje ikke like fornøyd når det skal brukes til julemat.

Satser du på et helårsservise, kan det være lurt å gå for noe med nøytralt motiv. 


ER DET PLASS?: Har du dype skuffer og skap pleier det ikke være noe problem, i hvert fall ikke hvis du er flink til å utnytte plassen.

2. Passer serviset i skapet?

De kjempestore middagstallerkenene ser lekre ut på et stort bord, men det er ikke like gøy når du ikke får lukket skapdøra ... 

Se an størrelsen på kjøkkenskapene dine og hvor mye det er plass til. Å kvitte seg med noe annet vil muligens løse problemet, men det er greit at skapene ikke er så fulle at det blir krise om du får en ny salatbolle til jul. Det er også en fordel om serviset passer inn i oppvaskmaskinen.

3. Hvor mye servise trenger du?

– Ettersom folk flest har oppvaskmaskin og derfor ikke nødvendigvis vasker opp etter hvert bruk, vil jeg si at åtte av hver et greit antall til hverdags, sier Tone Elin Løkke, som er kategorisjef i Coop Norge SA.

Hvor mye du trenger av hver ting avhenger selvsagt også av om du bor alene eller i en stor familie. Inviterer du gjerne mange til middagsselskap, eller holder det med deg selv og et par til? Uansett, åtte kan være et fornuftig utgangspunkt. 

4. Hva om jeg bare skal komplettere? 

Ting knuser eller blir slitt. Det betyr jo ikke at hele serviset må skiftes ut! Da gjelder det å finne noe nøytralt å spe på med.

– I Obs har vi en serie i hvitt porselen som heter Anytime. Dette er tidløst og inneholder mange fine funksjonsdeler. I Spiis-serien har vi også et servise i hvitt porselen med en enkel strektegning av en svart blomst. Det heter Black Flower, sier kategorisjef Tone Elin Løkke. Spiis-serien får du kjøpt hos Obs, og inneholder alt du trenger av kjøkkenutstyr.


ENKELT OG FINT: Serviset Black Flower fra Spiis-serien leveres i pakker på fire enheter. 4 pk. middagstallerken, 4 pk. dyp tallerken, 4 pk. frokostasjett, 4 pk. bolle og 4 pk. krus.

5. Miks og match

Hvis du synes det blir monotont med helt likt motiv på alle delene av serviset, er det selvsagt lov å mikse! Noen synes det er kult med helt ulike tallerkener og glass, og tråler gjerne loppemarked og bruktbutikker etter ulike serviser. 

Vil du ha litt mer «kontrollert» miksing, fins det også muligheter for dette i Spiis-serien.


MIKS OG MATCH: Boller, kopper og frokostasjetter i forskjellige farger og mønstre fra Spiis-serien kan mikses som du ønsker. Da blir ikke bordet så monotont, men matcher fint likevel.

– I Spiis-serien har vi løse deler av liten og mellomstor bolle, samt frokostasjett og krus. Disse kommer i tre fargekombinasjoner: grønne prikker, svarte prikker og rosa bølger. Tanken er at kundene våre skal kunne mikse og matche dersom de ønsker et spill mellom de forskjellige dekketøydelene, eller de kan velge en av seriene, sier Løkke.

Dette systemet med løse deler eller 4-pakk gir også fleksibilitet med hensyn til frokost- og middagsservise. Du behøver ikke kjøpe et sett med alle deler til et komplett servise, men kan kjøpe middagstallerkener i en serie, frokostasjett i en annen, osv.

LES OGSÅ: Dette er kjøkkenutstyret du trenger

5. Hvilket materiale skal serviset være i?

Et servise skal jo ikke bare være pent å se på, det skal være holdbart også. Hva slags materiale er best?

– Porselen er mest vanlig og også veldig holdbart. Ikke minst er det viktig at det også kan vaskes i oppvaskmaskin, sier Tone Elin Løkke. 

 
FULL PAKKE: Flate og dype tallerkener, frokosttallerkener og boller er kanskje grunnelementene i serviset. Så kan du bygge på etter hvert. Disse delene er fra Spiis-serien.

6. Hva trengs, egentlig?

Skal du kjøpe alt fra scratch, er det en god del som trengs. Her er hva du trenger til «full pakke»:

🍽️  Hverdagsservise

 • Små frokosttallerkener eller skåler

 • Boller til frokostblanding med melk

 • Krus til te eller kaffe

 • Eggeglass 

 • Flate middagstallerkener

 • Dype tallerkener (supert til suppe, pasta og salat)

 • Desserttallerkener (ikke så viktig hvis du har frokostasjetter)

 • Salatbolle og evt. potetbolle (dyptallerken funker også som potetbolle)

 • Serveringsfat

 • Dypt fat med lokk

 • Sausenebb


FESTBORD: Det aller viktiste er vel at man hygger seg rundt bordet og spiser god mat. Men et fint og funksjonelt servise får komme som en god nummer to!

🎉  Hva trengs til fest? 

 • Flate tallerkener

 • Dype tallerkener 

 • Desserttallerkener eller -boller

 • Dypt fat med lokk til suppe, gryterett og annet

 • Serveringsfat, kanskje to stykker

 • Boller til poteter og til salat

 • Sausenebb


05.10.2017 06.47.00