Smarte tips når du skal vaske kjøkkenet

I en travel hverdag har man ikke all verdens med tid, så hvor begynner man når man skal vaske kjøkkenet? Et godt tips er å starte i en ende og bevege seg horisontalt. Med mindre det er satt av god tid til kjøkkenvasken, bør man unngå å begynne innerst i skapene.

 

Gjør rengjøring av kjøkken til en familieaktivitet

Det hjelper sjeldent å mase hvis man trenger hjelp, men ved å gi konkrete oppgaver og litt motivasjon kan også de minste bidra til å vaske kjøkkenet. Husk at gode rutiner starter tidlig. Gi de minste en mikrofiberklut og la de vaske der de har lyst - som ofte blir der du vasker selv. Det viktigste er at det blir en morsom aktivitet familien gjør sammen og de lærer om god kjøkkenhygiene.

For de aller minste bør arbeidsoppgavene være relativt enkle, men du kan utvide dem etterhvert som de vokser. De aller minste kan også feie små gulvområder og bytte gamle kjøkkenhåndklær med nye, i tillegg til å vaske med mikrofiberklut. Barn i skolealder kan for eksempel bidra til å tømme oppvaskmaskinen og gå ut med søppel.

ShopExpress hos Obs gjør dine daglige innkjøp raskere, enklere og mer effektive – og fram til uke 26 får du hele 25% på alle produkter fra Klar!


Ta oppvasken - eller la oppvaskmaskinen ta jobben for deg

Har det ikke hopet seg opp med masse oppvask kan du raskt og enkelt vaske opp for hånd med Klar Oppvaskmiddel som både er tøff mot smuss og fett og mild mot hender. Produktet er oppkonsentrert og drøy i bruk – du trenger bare ca. ½ teskje oppvaskmiddel til en kum med vann.

sak-03 Klar kjøkken.jpg

Er det en del som må vaskes opp er det faktisk bedre å la oppvaskmaskinen gjør jobben for deg. En runde i maskinen vil bruke omtrent 10 liter vann, mens du vil bruke desidert mer hvis du vasker opp samme mengden for hånd, spesielt hvis du lar vannet renne underveis. Siden nyere oppvaskmaskiner både bruker mindre strøm og vann, er det aller mest miljøvennlige å fylle opp maskinen og bruke den.

Klar har også laget oppvasktabletter – og gode ting kommer i små pakker. TIl tross for at det er hele 22 effektive alt-i-ett-tabletter, er boksen veldig liten. Oppvasktablettene ligger tett i tett for å unngå unødvendig emballasje. Den er selvfølgelig laget av 100 prosent resirkulert papp og kan resirkuleres igjen, og igjen.

Fikk du med deg at disse ble best i test av TV2 Hjelper Deg?

 

Rene overflater på kjøkkenet

Når oppvasken er tatt og unødvendig rot er ryddet bort fra kjøkkenbenken, kan du finne frem Klar Kjøkkenspray og en mikrofiberklut. Spray direkte på flaten - eller på kluten og gå løs på skapdører og kjøkkenbenken. Kjøkkensprayen er Svanemerket og dermatologisk testet på sensitiv hud, så du trenger ikke bruke hansker. Spray også godt i oppvaskkummen og skrubb med børste eller svamp. La den virke litt før du skyller godt med rent vann.

 

Avslutt med å vaske gulvet


Når alt har blitt vasket og ryddet avslutter du med gulvvasken. Kanskje trenger du å gå over med tørrmoppen eller støvsuger for å bli kvitt de verste smulene og hybelkaninene før du vasker med gulvklut eller våtmopp. Klar Allrent passer de fleste overflater - ikke bare gulvet. Husk også å ikke overdosere – mer såpe betyr ikke at det blir mer rent.

Produktene fra Klar er Svanemerket, veganske og inneholder ikke noe mer enn akkurat det som er nødvendig for å gjøre det rent. Bruker du ShopExpress får du ikke bare gjort dine daglige innkjøp raskere og enklere, men du får også hele 25% på alle produkter fra Klar. Dette gjelder fram til uke 26. Velkommen til en effektiv handel på Obs!

ShopExpress fremgangsmåte.png


09.02.2021 09.52.10