Få sommerklare føtter i en fei

Tiden da du måtte sette av en hel kveld til å få skikk på føttene er forbi. Med verktøy som tidligere var forbeholdt profesjonelle fotpleiere kan undersåttene dine bli penere enn noen gang, på en brøkdel av tiden. Slik får du føttene i sandalform i fire enkle trinn: 

1. Fil føttene

Om du har tid kan du gjerne begynne med et deilig fotbad, for å myke opp den harde huden og gjøre skrubbingen enklere. Fyll en bøtte med varmt vann, sleng oppi litt salter eller oljer fra bade- eller kjøkkenskap, sett deg foran tv’en og nyt i ti minutter. 

Eller…

Du kan hoppe over dette og gå rett over til selve skrubbingen. Det finnes nemlig elektriske fotfiler som gjør det enkelt å få bort den harde huden, selv uten at den har blitt mykgjort først. 

– Våre foteksperter anbefaler bruk av en elektrisk fotfil som den letteste måten å fjerne hard hud. 

Ifølge Ina Andreasen fra Scholl er dette spesielt viktig om du er plaget av sprukne hæler. 

– Hælrifter kommer av langvarig oppbygging av hard hud på føttene, som tørker ut og sprekker. Så første skritt er å forebygge ved å fjerne den harde huden før problemet oppstår. 

 

Etter å ha brukt en elektrisk fotfil for første gang, er det lett å vedlikeholde den myke huden ved å gå over føttene en gang i uken. 

2. Smør føttene

Etterpå trenger føttene fuktighet, så smør dem godt inn med en fet krem. Bruk gjerne en fotkrem med karbamid, som også vil virke legende på sprekker og rifter.

Pass på å også massere kremen godt inn i neglebåndene, som så kan dyttes nedover med en q-tips eller en manikyrpinne. Dette gjør at neglelakken sitter penere og lengre, i tillegg til å forhindre at neglebåndene sprekker opp. 

 

3. Fil neglene

Så må tåneglene renses, klippes og files. Bruk den spisse enden av manikyrpinnen eller en tannpirker til å rense opp under neglekanten og rundt ved neglebåndene. 

– Vi anbefaler å klippe neglene rett over for å unngå inngrodde tånegler. For ekstra finish og forming kan du bruke en neglefil, forklarer Andreasen. 

TIPS: Så ofte trenger du egentlig å bruke såpe.

De harde tåneglene kan være vanskelig å få formet pent, men med en elektrisk neglefil går dette lett som en lek. De kommer med hoder med forskjellig grovhetsgrad, som hvert har sitt bruksområde.

Bruk det groveste til å file neglene ned i hjørnene så de får en pen bue, og det nest groveste til å jevne ut overflaten på neglen så rillene forsvinner.

Det fineste hodet kan brukes til å polere neglen så den blir blank og fin. Da er det nesten så du ikke trenger lakk i det hele tatt. 

4. Fotpleie med fin finish

Lakkerte tånegler gjør jo at føttene ser ekstra freshe ut, så det er verdt å ta seg tiden. Og en fin ting med pedikyr versus manikyr, er at pedikyren blir sittende mye lenger. Om du gjør det ordentlig, trenger den som regel ikke å fornyes oftere enn hver tredje uke.

Start med å fjerne alt fett på neglene med neglelakkfjerner, da vil neglelakken sitte bedre. Legg så et lag underlakk, to lag neglelakk og til slutt et lag overlakk.

Husk å la det tørke før du stikker føttene ned i sandalene. Om du har dårlig tid, kan du lakke neglene med sandalene på. 


20.06.2017 08.05.00