Fristende turmat på 1,2,3!

Det er ingen hemmelighet at maten alltid smaker ekstra godt på tur. Her er våre tips til et vellykket måltid ute!

Pakk smart

Den enkleste måten å sørge for at maten holder seg frisk og fristende, er å pakke inn ting hver for seg – gjerne i tette plastbokser i en kjøleboks eller lignende.

Sandwicher er super – og superenkel – sommermat. Kjøp gjerne inn litt ekstra godt pålegg og legg litt kjærlighet i skivene. Om dere vil variere litt, er wraps også et flott alternativ.

Salat og grønnsaker til sandwicher trives godt i en tett plastboks for seg selv. Legg dem på når dere skal spise, så slipper dere vassen agurk og fuktig brød som faller fra hverandre.

TIPS: Har dere ikke kjøleboks? Med frosne, påsmurte brødskiver i vanlig matboks slipper dere tørt brød og svett ost! Skivene er tint og spiseklare etter et par–tre timer.

Hjemmelagd energibar

Hjemmelaget energibar fra Ida Gran-Jansen

Uten snacks og drikke ...

Oppskåret frukt i bokser er en super snack for både store og små! Velg deres favoritter og pakk dem i tette bokser. Når småsulten melder seg, er det bare å finne fram den spiseklare frukten.

Det er alltid viktig å ha med nok drikke – særlig på varme sommerdager. Men visste du at drikkeflaska også kan fungere som kjøleelement? Legg noen vannflasker eller saftflasker i frysen kvelden før dere skal på tur – så har dere iskald drikke også!

En god start på dagen

Skal dere overnatte ute? Lag en ekstra god frokost med pannekaker! Det aller enkleste er å helle røra over på en flaske før dere drar ut, så blir det ikke søl – hverken i sekken eller når dere skal steke dem. Pannekakene er også supre som kveldsmat i friluft.

Denne varianten ligner på amerikanske pannekaker. Husk også at det tar lengre tid å steke på stormkjøkken eller kokeapparat, men resultatet er absolutt verdt å vente på!

 

Pannekaker til tur

Turpannekaker:

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 dl lettmelk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 3 ss smeltet smør
  • 3 egg

Lag en glatt og klumpfri røre av hvetemel, salt, bakepulver og sukker. Tilsett det smeltede smøret, og pisk inn eggene. Stekes i smør på middels temperatur. Om du lager oppskriften hjemme, husk på at røra bør svelle i ca. 30 minutter før steking.

NB: Husk å vurdere mulighetene for brannfare før du bruker kokeapparater i naturen.


02.06.2020 08.49.00