Mine fem tips for smartere dagligvarehandling

- Før i tiden handlet jeg nesten daglig, og gjerne spontant når jeg passerte en matvarebutikk. Når man kun har seg selv å tenke på er dette naturligvis mulig, selv om jeg vel allerede da skjønte at dette ikke var så lurt for lommeboka, sier Gran-Jansen.

I 2019 ble Ida mor for første gang til en liten gutt, og i år har han fått en lillebror. Med et hektisk småbarnsliv på hjemmebanen er det helt uaktuelt for familien å skulle gå i butikken hver eneste dag.

- Alle med små barn vet at dagene blir langt bedre om de planlegges. Dette gjelder også når det kommer til handlingen. Med smartere handlerutiner har dette gått fra å være en potensiell hodepine i hverdagen, til å bli en hyggelig utflukt for både liten og stor, forteller Gran-Jansen.

De siste årene har Ida vært tilknyttet dagligvarekjeden Obs og blant annet delt ukentlig inspirasjon og oppskrifter med kundene. I juni og juli er Obs den kjeden med klart høyest vekst i Norge, og særlig er det barnefamilier som i stadig større antall flokker seg til en av kjedens 31 varehus over hele landet.

Her er Idas fem tips for en smartere handel for hele familien:

 

1.Lag detaljert handleliste på forhånd

Uten en god handleliste blir det fort kaos når du står i butikken. Handlelisten lager vi gjerne kvelden før, og et godt tips er å la hele familien få være med å bestemme middager. Med en handleliste sørger du for å huske alt, og dropper masse impulskjøp. Tar du deg i tillegg tid til å kategorisere listen, slipper du å fyke frem og tilbake i butikken.

2. Handle én gang i uka

Å gå ned på antallet ukentlige handleturer krever kanskje litt ekstra planlegging og innsats de første par gangene, men så snart du har kommet inn i rutinen er det helt uaktuelt å gå tilbake til de daglige, innfallsbaserte turene i butikken! Og husk å spare på handlelistene. Deler av disse kan garantert gjenbrukes hver eneste uke.

3. Prøv å handle på smarte tidspunkter

Dette er ikke alltid mulig, men er du litt fleksibel på tiden din er det fint å unngå tidspunktene med mest trykk på butikkene. Da slipper du kø, og i disse tider er det også enklere å opprettholde én-meters regelen. Vår familie handler uansett på Obs, og der er det alltid god plass med store lokaler. Det syns jeg er deilig.

4. Velg en butikk med stort utvalg

Skal du gjøre unna handling for flere dager, har du antakelig med deg en ganske lang handleliste. Da gjelder det å velge en butikk med stort vareutvalg. For hvert ekstra stopp du må legge inn på handlerunden går det med masse unødvendig tid. Og energinivået reduseres tilsvarende.

5. Sørg for å ikke gå sulten i butikken

Er man sulten faller man fort for fristelsen til å kjøpe inn varer man slettes ikke trenger. I tillegg er storhandel og lavt blodsukker en dårlig match Dette gjelder særlig for eventuelle ledsagere i lavere aldersklasser! Sørg derfor for å spise før butikkbesøket, eller ha med litt nødproviant i vesken.

Ferdige kaker og Ida 2_liggende.jpg

 

 

 


24.08.2020 11.31.37