Rådene som redder handleturen!

  Ida Gran-Jansen har vunnet Hele Norge Baker på TV3, gitt ut en rekke kokebøker og er trebarnsmor. Med et svært hektisk familieliv har hun de siste årene lagt om på sine handlerutiner for å unngå stress og samtidig spare inn der det er mulig.

  - Før jeg fikk barn handlet jeg nesten daglig, og gjerne spontant når jeg passerte en matvarebutikk, sier Gran-Jansen.

  I 2019 ble Ida mor for første gang, og senere har familien vokst til å telle fem stykker. Med et hektisk småbarnsliv er det helt uaktuelt for familien å skulle gå i butikken hver eneste dag.

  - Alle med små barn vet at dagene blir bedre om de planlegges. Dette gjelder også når det kommer til handlingen. Nå som også prisene har gått opp på alt fra strøm og matvarer til huslån og drivstoff har det blitt enda viktigere å handle smart, forteller Gran-Jansen.

  De siste årene har Ida vært tilknyttet dagligvarekjeden Obs og blant annet delt ukentlig inspirasjon og oppskrifter med kundene. I sommer var Obs den kjeden med høyest vekst i Norge, og særlig er det barnefamilier som legger sin storhandel til kjedens varehus over hele landet. Her er Idas tips for en smartere handel:

  1. Handle alt på ett sted - spar tid og bensinpenger

  Skal du gjøre unna handling for flere dager, har du antakelig med deg en ganske lang handleliste. Da gjelder det å velge en butikk med stort vareutvalg. For hvert ekstra stopp du må legge inn på handlerunden går det med masse unødvendig tid og drivstoff.

  2. Se etter gode tilbud og bli Coop-medlem!

  Før vi setter opp handlelisten tar vi en titt på ukens tilbud og kampanjer. Der finner vi ofte produkter som passer perfekt for oss barnefamilier, og spesielt siden vi er Coop-medlemmer. Det gir både inspirasjon til nye middager og en lavere sluttsum på kassalappen.

  3. Sjekk kiloprisen og kjøp storforpakninger når det lønner seg

  Det kan være ganske store forskjeller på kilopriser, selv om produktene er like. Ferdigpakkede produkter kommer ofte med en høyere kilopris. Er det for eksempel en hel gulost som har lavere kilopris enn som oppskåret, er det penger å spare på å skjære selv.

  4. Kjøp tørrvarer og frysevarer på tilbud og bygg et matlager

  Om man har litt ekstra plass hjemme er det lønnsomt å fylle opp med tørr- og frysevarer på tilbud, særlig produkter som familien ofte bruker. I tillegg til lang holdbarhet vil et lite lager spare deg for turer til butikken om noe uforutsett skjer.

  5. Bruk Obs sitt gjenbruksnett og få bonus

  Plast er som kjent en av de største miljøsynderne, så vi har gått over til å bruke gjenbruksnettene til Obs. De skanner vi hver gang vi handler, og får i tillegg 1 krone i bonus for hvert nett. Bra for miljøet og bra for lommeboka!

  5 smarte sparetips fra Obs.jpg