Asiatisk salat

Hva med en deilig salat til grillmaten? Her kombinerer Ida Gran-Jansen asiatiske smaker, friske grønnsaker og nøtter for ekstra krønsj. Resultatet blir fort en ny favoritt! Denne kan du også tilsette helstekt biff til, prøv f eks denne fremgangsmåten på helstekt entrecôte.

Dressing:

  • 2 ss riseddik
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss flytende honning (fjell eller akasie)
  • Saft fra 1/2 lime
  • Skall fra ½ lime
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss nøytral olje

Salat:

  • 100 g cashewnøtter
  • 2 ss sesamfrø
  • 110 g mix salat
  • 2 stk stangselleri
  • 1 stor neve koriander
  • 1 neve mynte
  • 1 ss hakket fersk ingefær
  • 1/2 chili

Fremgangsmåte:

  1. For å lage dressingen kan du røre sammen riseddik, soyasaus, honning, limesaft, limeskall og sesamolje. Pisk så inn oljen. Sett dressingen til side.
  2. Stek cashewnøtter og sesamfrø i ovnen på 200 grader til de er godt gyldne (5-10 min).
  3. I en stor bolle kan du ha i salat, jeg brukte mixed salat så jeg fikk litt variasjon. Kutt stangselleri og ha i. Bland inn hakket koriander og mynte.
  4. Dryss over finhakket fersk ingefær og chili.
  5. Hell dressingen over og topp det hele med cashewnøtter og sesamfrø.