
Asiatisk salat
Hva med en deilig salat til grillmaten? Her kombinerer Ida Gran-Jansen asiatiske smaker, friske grønnsaker og nøtter for ekstra krønsj. Resultatet blir fort en ny favoritt! Denne kan du også tilsette helstekt biff til, prøv f eks denne fremgangsmåten på helstekt entrecôte.
Dressing:
- 2 ss riseddik
- 3 ss soyasaus
- 2 ss flytende honning (fjell eller akasie)
- Saft fra 1/2 lime
- Skall fra ½ lime
- 1 ts sesamolje
- 2 ss nøytral olje
Salat:
- 100 g cashewnøtter
- 2 ss sesamfrø
- 110 g mix salat
- 2 stk stangselleri
- 1 stor neve koriander
- 1 neve mynte
- 1 ss hakket fersk ingefær
- 1/2 chili
Fremgangsmåte:
- For å lage dressingen kan du røre sammen riseddik, soyasaus, honning, limesaft, limeskall og sesamolje. Pisk så inn oljen. Sett dressingen til side.
- Stek cashewnøtter og sesamfrø i ovnen på 200 grader til de er godt gyldne (5-10 min).
- I en stor bolle kan du ha i salat, jeg brukte mixed salat så jeg fikk litt variasjon. Kutt stangselleri og ha i. Bland inn hakket koriander og mynte.
- Dryss over finhakket fersk ingefær og chili.
- Hell dressingen over og topp det hele med cashewnøtter og sesamfrø.