Matpakkebrød med kokte linser og søtpotet

Det er helt genialt å lage brød med så mange gode næringsstoffer. Det inneholder f.eks røde linser, søtpotet og gulrot som gjør dette til det perfekte matpakkebrødet. Saftig og godt og barna elsker det. Dette er SMART til skolestart. Brødformen i denne oppskriften er Ida Gran-Jansens egen kolleksjon, som du får kjøpt på Obs.

2 brød / Gluten / Vegetar / 2.5 time

INGREDIENSER:

  • 300 g fibra fullkornshvetemel
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0.5 dl sesamfrø
  • 0.5 dl linfrø
  • ½ pakke tørrgjær
  • 100 g søtpotet
  • 50 g røde linser kok i ca 3 dl vann
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 1 medium stor gulrot, revet
  • 3.5 dl lunkent vann
  • 3 ss gresskarkjerner toppen

FREMGANGSMÅTE:

  1. I en en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok kan du ha i fullkornshvetemel, hvetemel, salt, sesamfrø, linfrø og tørrgjær.
  2. Skrell søtpoteten, kutt i terninger og kok den mør (ca 7 min). Mos med gaffel.
  3. Skyll linsene godt og kok dem under lokk i ca 3 dl vann til de er myke (ca 10 min). Hell av vannet.
  4. Sammen med de tørre ingrediensene kan du helle i søtpoteten, linser, gresk yoghurt, revet gulrot og lunkent vann.
  5. Elt alt sammen i 10 minutter.
  6. Dekk bollen med et håndkle eller folie og hev i ca 1 time.
  7. Fordel deigen på to litt små brødformer (20-25 cm lange), legg et håndkle over og hev i 30 min.
  8. Dryss over gresskarkjerner.
  9. Stek på 210 grader i ca 35-40 min.