Polarbrød

    Hjemmelagde polarbrød - mye bedre enn dem du kjøper i butikken. Disse kan fryses ned og tas opp ved matpakkelaging.

    Hjemmelagde polarbrød er mye bedre enn dem du kjøper i butikken. Disse kan fryses ned og tas opp ved matpakkelaging.

    INGREDIENSER:

    • 30 g smør
    • 3 dl melk
    • 300 g hvetemel
    • 75 g sammalt rugmel fin
    • 25 g gjær eller ½ pakke tørrgjær
    • 1 ts salt
    • 1 ss honning

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Smelt smøret og hell i melken slik at blandingen holder ca. 37 grader.
    2. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
    3. Elt i 15 minutter med eltekrok.
    4. Hev til dobbel størrelse (ca 1 time).
    5. Del deigen i 90 grams emner og kjevle hvert emne til runde 1 cm tykke leiver.
    6. Etterhev dem under håndkle i 30 minutter. 
    7. Stek på 230 grader over/undervarme i 5-6 minutter.