Slik lager du ekstra gode fastelavnsboller

    Fastelavnsboller er ekstra gode boller som skal fylles med noe enda bedre. Her er tipsene som gjør dem enda mer uimotståelige!

    Fastelavn feires i Norge med pyntede bjørkeris og fastelavnsboller fylt med krem og syltetøy. I dag er feiringen blitt en familiebegivenhet og for mange et høydepunkt i februar.

    Siden man opprinnelig skulle spise seg opp til fasten, er det lov å kose seg med noe ekstra godt denne dagen.

    Er du mer kaketypen, kan du sjekke kakeekspertens beste baketips.

     

     

    Fem tips til ekstra gode fastelavnsboller

     

    • Ha bakepulver i bolledeigen for å gjøre bollene luftige.

    • Fyll bollene med myk krem. Det får du ved å ikke piske kremen for mye. 

    • Fyll bollene med rørte bær. Dette er noe av det enkleste og beste du kan lage. Rått syltetøy uten koking har kort holdbarhet, så lag den mengden du trenger til fastelavnsbollene du skal lage. 

    • Legg en skive marsipan sammen med fyllet for en ekstra twist.

    • Lag et hjertemønster av melis på toppen av fastelavnsbollen. Hjerteformen kan du klippe ut av matpapir. 

     

    Enkel oppskrift på rørte bær

    Mos 4 dl bringebær eller jordbær sammen med 1,5 dl sukker i en bolle. Rør rundt til sukkeret løser seg helt opp.

    Synes du det er vanskelig å oppbevare bær? Det finnes gode tips til hvordan du får bærene til å holde seg freshe lenger!

     

     

     

    Oppskrift på fastelavnsboller

     

    Oppskriften gir ca. 25 boller

     

    Du trenger:

     

    • 150 g smør

    • 7 dl melk (fingervarm)

    • 25 g gjær

    • 2 dl sukker

    • 1 egg

    • 1 kg hvetemel

    • 1 1/2 ts bakepulver

     

    Fyll:

    • Kremfløte

    • Rørt bær/eller syltetøy

    • Melis

    • Evt. marsipan

     

    Slik gjør du:

     

    1. Bland alle ingrediensene til gjærdeigen, unntatt smør. Elt i kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett smør (romtemperert) og elt i 5 minutter. Hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

    2. Når deigen er ferdig hevet, kna den sammen og rull boller. Etterhev bollene i ca 40 minutter.

    3. Pensle bollene med egg. Stek på 200 grader, i 13 minutter eller til de er gylne. Avkjøl bollene.

     

    Fyll:

     

    1. Del bollen i to og legg en spiseskje med rørte bær eller syltetøy på den nederste delen.

    2. Pisk kremfløte til krem og legg en spiseskje med krem over syltetøyet. Legg på toppen av bollen.

    3. Pynt med et dryss av melis, bruk en liten sil. For å få en hjerteform på bollen klipper du ut en sjablonghjerte av matpapir. Legg det på toppen av bollen før du drysser over melisen. Ta forsiktig bort sjablongen. Hvis du ønsker en twist legg en skive marsipan sammen med fyllet.Ved servering kan du lage stemning med bjørkeris pyntet med fargerike fjær.

     

     God fastelavn!