Grove horn

    Grove horn med ost og skinke er en favoritt blant store og små. Det er ypperlig å ha med seg på tur i skogen, eller en tur på stranden, kanskje i bilen hvis dere skal kjøre til hytta osv. Disse hornene kan du fint fryse ned og la tine på kjøkkebenken. Varm dem gjerne kjapt opp før de skal spises.

    Grove horn med ost og skinke er en favoritt blant store og små. De er ypperlige å ha med seg på tur i skogen, på stranden eller kanskje i bilen hvis dere skal kjøre til langt. Disse hornene kan du fint fryse ned og tine dem på kjøkkebenken. Varm dem gjerne kjapt opp før de spises.

    16 stk / 2.5 time / Gluten

    INGREDIENSER:

    • 175 fibra fullkornshvetemel
    • 400 g hvetemel
    • ½ pakke tørrgjær
    • 1 ts salt
    • 75 g smeltet smør
    • 4 dl melk
    • 150 g revet ost
    • 1 pakke kokt skinke, skåret i biter
    • Sesamfrø til toppen

    FREMGANGSMÅTE:

    1. I en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok kan du ha i fullkornshvetemel, hvetemel, tørrgjær og salt.
    2. Smelt smøret og hell i melk. La det bli ca 35-37 grader før du heller det over i bakebollen sammen med de tørre ingrediensene.
    3. Elt i 10 minutter til du får en smidig deig.
    4. Hev til dobbel størrelse (ca 45 min - 1 time).
    5. Del deigen i to og kjevle ut to store rundinger som du deler i 8 pizzastykker hver.
    6. Legg litt ost og skinke på den tykkeste delen av hvert pizzastykke og dryss litt tørket timian over. Rull pizzastykkene sammen så du får fine horn.
    7. Legg hornene på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 30 minutter.
    8. Pensle med egg og dryss over sesamfrø.
    9. Stek på 225 grader over/undervarme i ca. 12 minutter.