7 tips for å pimpe ferdigkakene

1. Mer egg

Ha i ett eller to ekstra egg, selv om det ikke står i kakeoppskriften. Toro sjokoladekake inneholder for eksempel egg, så du må ikke tilsette noe ekstra – men du kan! Litt mer egg gir bedre smak og hjelper kaken med å vokse når den steker, slik at du får en kake som er både fyldigere og mer luftig på samme tid. Pisk eggene før du har dem i røren.

2. Smør for smaken

Alt blir bedre med smør, sies det. Hvis røren krever olje, bytt oljen ut med ordentlig, smeltet meierismør. Mest for smakens skyld, men også teksturen. Hvis det ikke står noe om smør, ha gjerne i litt likevel. Mer naturlig fett gir ofte en bedre, mykere kake.

3. Rømme gjør kaken saftigere

Tilsett 3-4 store spiseskjeer créme fraîche eller rømme i kakemiksen. Den rike konsistensen gir både smak og mykhet til kaken. Det sier seg nesten selv at litt tykk rømme også vil holde kaken saftig lenger.

4. Bytt ut vannet

Mange ferdige kakemikser skal blandes med vann. Du kan fint erstatte alt eller det meste av vannet med noe bedre. Helmelk eller surmelk gir mer smak som fremdeles er mild, tilfører fett og gir en litt tykkere kake. Et annet triks er å erstatte mye av vannet i sjokoladekakemiksen med kaffe. Sjokolade og kaffe er en nydelig kombinasjon, og kaffe setter en ekstra spiss på kaken. Du kan også ha en slump kaffe i lysere kakemikser. 

5. Enkel kakeoppskrift, kreativ pynt

En flat, ordinær brownie kan trenge litt hjelp, og mulighetene for å pimpe er uendelige. Bre kakerøren utover, topp med tynne strimler karamellsaus, dryss på brunt sukker og pekannøtter. Etter at kaken er bakt kan du drysse over din favorittsjokolade kuttet i biter, dytt bitene forsiktig ned i karamelltoppingen og avkjøl. Nam!

UNNGÅ BAKETABBENE: For alle som har opplevd tørre boller eller mislykket marengs – her er løsningene!

6. Sleng i dine favorittgodsaker

Er kakemiksen litt kjedelig, setter vaniljeessens eller vaniljeekstrakt nydelig smak. Sistnevnte er litt vanskelig å få tak i, men essens fins overalt. Ikke vær redd for å mikse litt finhakkede nøtter, sjokoladebiter og bær inn i kakeoppskriften for spennende struktur og smak. Som kaffe fungerer også chili strålende i sjokoladekake. Revet gulrot gir en saftigere kakebunn og kokos er en annen deilig ingrediens å slenge i røren på eget initiativ. Fungerer både i mørke og lyse kakemikser.

7. Lag din egen kakekrem

Selv om du bruker kakemiks til selve kaken, går det kjapt å røre i hop en egen krem som du vet alle vil like. Det kan godt hende at kakemiksen fungerer strålende, men at den tilhørende glasuren ikke er optimal. Oftest kommer kakemiksene uten glasur, og da må du uansett trø til selv. En nydelig krem er tross alt halve kakeopplevelsen. Inspirasjon finner du på kakeblogger som detsoteliv.no og kake-huset.no.

(Kilder/inspirasjon: Foodhacks.com, rachaelrayshow.com, huffington post, shugarysweets.com.)