Slik lager du verdens beste iskrem

Barna elsker hjemmelaget iskrem og saftispinner om sommeren. Det er noe med den naturlige smaken og det koselige med å kunne plukke en selvlaget ispinne rett fra fryseren, sier matblogger Michelle Norris fra Brown Eyed Baker.

Selv om det er praktisk, trenger du ikke iskremmaskin for å lage ordentlig god is hjemme. Valgmulighetene er uendelige, og du kan prøve deg fram med ulike typer baser og toppinger, alt etter hva du og barna liker selv.

Enkle ispinner 

Den aller enkleste typen hjemmelaget is, er ispinner av saft. Du heller saft eller brus på ispinneformer og setter dem i fryseren. Har du ikke ispinneformer, kan du bruke plastkrus og ispinner av tre.

For å unngå at det renner nedover hendene når isen smelter i varmen, kan du tre en muffinsform av papir på ispinnen, så fungerer den som en liten oppsamlingsskål for kliss.
 

Sitruspinner

  • Kjør appelsin og kiwi i stavmikseren hver for seg.

  • Smak til med pureene med sukkerlake eller honning.

  • Hell kiwimosen i halve ispinneformen og la den stå i fryseren i 30-45 minutter. Hell så appelsinmos i resten av formen, og frys isen til den har stivnet.

  • Her kan du selvfølgelig velge frukt og bær etter egen smak. Godt moden frukt er mest smaksrik. Bruker du frukt eller bær med mye frø eller steiner, kan du sile pureen før du heller den i formene.

Smoothie-is

Føler du for en sunn snacks, er smoothie-is et godt pinneisalternativ. Bruker du frosne frukter og bær, vil det bli en god, slushaktig masse som kan nytes med et stort sugerør. Du kan også fryse den i pinneformer, en topp måte å få ungene til å spise mer frukt på. Gode kombinasjoner kan være:

  • Mango, banan og naturell yoghurt
  • Jordbær, blåbær og en dæsj appelsinjuice
  • Ananas og litt kokosmelk

SUGEN PÅ 11 % bonus på frukt og grønnsaker? Det får du alltid med medlemskortet ditt hos Obs!

 

Semifreddo med jordbær og pistasj

‒ Semifreddo betyr halvfryst eller halvkald på italiensk, og er en slags blanding av iskrem, pudding og mousse. Det er et godt alternativ om du ikke har iskremmaskin, sier Norris.

Du trenger:

  • 250 gram jordbær
  • 100 gram sukker
  • 3 eggeplommene
  • 1 kartong kremfløte (1/3 l)
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljefrøene fra én vaniljestang
  • 120 gram usaltede, hakkede pistasjnøtter

Smør en brødform med matolje eller dekk bunnen med plastfolie. Lag puré av jordbærene og tre spiseskjeer sukker. Sil ut så mye væske som mulig av pureen, og legg vekk det som er til overs.

Rør sammen eggeplommene og sukkeret i en bolle du gradvis varmer opp i et vannbad. Når blandingen holder 70 grader, tar du bollen ut av vannbadet og bruker miksmaster eller kjøkkenmaskin til å piske blandingen til den blir luftig og stor.

Visp fløten og vaniljeekstrakten til myk krem. Rør kremen forsiktig inn i eggeblandingen litt etter litt. Hell halvparten av eggekremen inn i jordbærsaften og vend det forsiktig sammen til en jevn masse. Hell det oppi brødformen og jevn ut overflaten.

Rør pistasjnøttene inn i resten av eggekremen og hell over jordbærkremen i brødformen. Dekk formen med plastfolie og frys den i minst 12 timer. 

LES OGSÅ: 7 sunne sommerdrikker du kan lage selv.

Klassisk vaniljeis

(Oppskrift fra Tine)

For å lage en god vaniljebase, trenger du en vaniljestang, 8 eggeplommer, 150 gram sukker og 5 dl kremfløte. Visp eggedosis av eggeplommene og sukkeret, og tilsett frøene fra vaniljestangen. Visp krem av fløten og bland den i eggedosisen.  Sett i iskremmaskinen eller i fryseren. Har du ikke iskremmaskin, bør du røre i isen relativt ofte mens den fryser, så det ikke danner seg krystaller.

 

Denne basen er helt topp å bruke i barnebursdager. Sett fram forskjellige toppinger, og la barna bestille is i isbaren.

 Toppingforslag:

  • Syltetøy på squeezyflaske
  • Sjokoladepuler
  • Hakket sjokolade
  • Små pikekyss laget av eggehvitene du har til overs etter isbasen
  • Bær og fruktbiter
  • Nøttehakk
  • Knust potetgull


08.06.2017 13.03.00