3 sunne smoothies

Å bruke en blender for og lage smoothies er en enkel måte å tilføye mer frukt og grønt i den daglige kosten. De er svært velsmakende samtidig som de inneholder næringsrike ingredienser fullstappet med vitaminer, mineraler og antioksidanter. Blander du din egen smoothie hjemme, har du også full kontroll over hva du putter i deg. Det kan knapt bli enklere å finne en sunn frokostrutine eller et sunt favoritt-mellommåltid.

 

 

Hvilke helsemessige fordeler har smoothies?

Hvis du vil tilsette mer næringsrike ingredienser i kosten, er ferske, hjemmelagde smoothies en fin måte å gjøre det på. Smoothies har en litt tykkere konsistens enn juice og inneholder litt mer fiber, siden man finknuser hele råvaren. Et tips er å mikse inn mer næringsrike grønnsaker som grønnkål eller spinat sammen med litt kokosmelk, yoghurt og noe som er litt søtere, for eksempel eple, honning eller bær, slik at du får en kremet, leskende og lekker drikk.

En grønn smoothie om dagen holder legen unna! Grønne smoothies basert på grønne blader som spinat, grønnkål, broccoli eller hele selleristilker inneholder både klorofyll, vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidanter som kroppen trenger. Grønne smoothies skal etter sigende også redusere sukkersuget og suget etter prosessert, usunn mat.

Bruk helst frisk frukt og grønnsaker i smoothien. Bland disse med urter krydder som ceylonkanel, gurkemeie, oregano, koriander eller kardemomme, og du har en næringsbombe som kroppen din kommer til å elske, og som dessuten smaker utrolig deilig. Når man finknuser frøene, blir det også lettere for kroppen å oppta næringsstoffene.

Se vår guide til kjøkkenmaskiner 🍰🍛🍪

Finn oppskrifter i Healthy Drinks appen

Last ned Philips kostnadsfrie app "Healthy Drinks" for å få sunne oppskrifter til din blender. Utover oppskrifter er appen også bra for å forbedre helsen og velværet, for eksempel "Boost for immunforsvaret", "Sov godt", eller "Frokost på farten".

 

 

Frukt- og havresmoothie

DU TRENGER: 

66 g jordbær i biter
1 banan i biter
120 ml usøtet mandelmelk
48 g havregryn
190 g vaniljeyoghurt
1 ts lønnesirup

En god og mettende smoothie med havregryn som gir energi om morgenen. Friske jordbær og banan er en klassisk smakskombinasjon. Mandelmelk og yoghurt er gode kilder til omega-3 fettsyrer og har mye umettet fett. Tilsett lønnesirup for å gjøre den søtere.

 

 

Grønn smoothie med ingefær og fersken

Sitron og lime er friskt og godt på en varm sommerdag. 

DU TRENGER: 
100 g babyspinat
1 ts revet og skrelt fersk ingefær
450 g frossen fersken i skiver
2 ts honning
300 ml vann

Perfekt når du trenger litt ekstra energi om ettermiddagen. Denne smoothien får grønnfargen sin fra babyspinatbladene. Frosne ferskenskiver gjør smoothien tykkere. Og fersk ingefær gir en friskere og spennende smak. Denne smoothien er rik på K-vitaminer, kostfiber, A- og C-vitaminer – pluss kalium.

🍹 ... OG HVIS DETTE IKKE ER NOK – her er 7 digge sommerdrikker som du kan lage selv! 🍹

 


Smoothie med peanøttsmør, banan og linfrø

 

DU TRENGER: 
120 ml usøtet vanilje mandelmelk
125 g vaniljeyoghurt
2 ss malte linfrø
1 ss fint peanøttsmør
1 ts honning
1 moden banan, i skiver


Denne fyldige nøttesmoothien er en annen frokostfavoritt. Peanøttsmøret inneholder protein, linfrøene øker fiberinnholdet – og bananen gir smoothien en tykk og deilig konsistens. Mandelmelk og yoghurt er gode kilder til omega-3 fettsyrer og har mye umettet fett.

 

 


26.03.2020 06.35.00