Grillspyd med kjøttboller og couscoussalat

    Grillspyd med kjøttboller er en enkel og barnevennlig vri på grillmaten. Serveres med en frisk og mettende couscoussalat og en mild yoghurtdipp som hele familien vil like!

    Grillspyd med kjøttboller og couscoussalat

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 400 g Coop svenske kjøttboller
    • 1 ss olje
    • 8 grillspyd – ha dem gjerne liggende i vann en stund så de ikke brenner seg
    • 1 rød paprika, i grove biter
    • 1 gul paprika, i grove biter
    • 1 squash, i grove biter
    • 1 rødløk, i båter
    • 2 ss olivenolje
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
     
    • 2 dl couscous
    • 2½ dl vann
    • ½ ts salt
    • 1 ss olivenolje
    • 2 hjertesalat, grovhakket
    • ½ agurk, i skiver
    • 1 beger cherrytomater, delt i to
    • 1 grønn paprika, i biter
    • 1 pk sukkererter, delt i to
    • 100 g fetaost, smuldret
     
    • 2 dl yoghurt naturell
    • 1 ss sitronsaft
    • 1 ts honning
    • ½ ts tørket mynte

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Vend paprika, squash og rødløk med olivenolje, salt og pepper.
    2. Tre kjøttboller og grønnsaker annenhver på grillspyd.
    3. Pensle spydene med litt olje og grill på middels varme i 8–10 min til grønnsakene er møre og kjøttbollene gjennomvarme. Vend underveis.
    4. Kok couscous som anvist på pakken.
    5. Bland couscous, salat, agurk, tomater, grønn paprika, sukkererter og fetaost i en bolle.
    6. Rør sammen yoghurt, sitronsaft, honning og frisk mynte.
    7. Server grillspydene med couscoussalat og yoghurtdipp ved siden av.

    La barna velge sine favorittgrønnsaker på spydene.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!