Indrefilet av storfe med fløtepoteter og chimichurri

    En middag som hele familien kan samles rundt! Saftig indrefilet, kremede fløtepoteter og frisk chimichurri gir en smakfull kombinasjon som passer perfekt til feiring. Lett å lage, men imponerende på bordet.

    Indrefilet av storfe med fløtepoteter og chimichurri

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 40-50 min! 

    INGREDIENSER:

    Kjøtt
    • 800 g Coop indrefilet av storfe (skåret fra hel 1,9 kg, frys ned resten)
    • 1 ss olje
    • Salt og pepper
     
    Fløtepoteter
    • 1-2 pakker Coop fløtepoteter
    • ½ pk revet ost
     
    Chimichurri
    • 1 bunt bladpersille, finhakket
    • 2 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 ss rødvinseddik
    • ½ dl olivenolje
    • ½ ts tørket oregano
    • 1 liten klype chiliflakes
    • Salt og pepper
     
    Brokkolini
    • 1 pk brokkolini
    • 1 ts olje
    • Flaksalt

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 20 minutter før steking. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Gni kjøttet inn med olje, salt og pepper. Brun det raskt i en varm panne på alle sider. Legg over i en ildfast form og etterstek i ovnen i ca. 10–15 min, avhengig av tykkelse og ønsket kjernetemperatur (ca. 58 °C for medium). La hvile i 5–10 min før du skjærer i skiver.
    3. Ha fløtepotetene i en ildfast form, topp med revet ost og tilbered dem som anvist på pakken.
    4. Rør sammen alle ingrediensene til chimichurri i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
    5. Varm olje i en panne og stek brokkolini i 3–4 min til mør og lett gyllen. Ha litt vann i panna for å dampe dem. Dryss over litt flaksalt.
    6. Server skiver av indrefilet med fløtepoteter, stekt brokkolini og en god skje chimichurri.

    Chimichurri kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap, smaken blir bare bedre etter noen timer.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!