Kalkunbryst med hasselbackpoteter

    En skikkelig festmiddag som er enkel å lage! Saftig kalkunbryst, sprø hasselbackpoteter og søte epler med honning og nøtter gir deg en smakskombinasjon som passer perfekt til spesielle anledninger.

    Kalkunbryst med hasselbackpoteter

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 60 min! 

    INGREDIENSER:

    Hasselbackpoteter
    • 600 g småpoteter
    • Litt olje og flaksalt
    • ½ ts tørket rosmarin
     
    Kalkun
    • 500 g Prior marinert kalkunbryst
    • Litt olje og flaksalt
     
    Honningbakte epler og nøtter
    • 2 røde epler, i båter
    • 1 neve valnøtter
    • 1 ss honning
    • Litt olje og flaksalt
     
    Rosenkål med bacon og dadler
    • 300 g rosenkål, delt i to
    • 100 g bacon, i biter
    • 6 dadler, grovhakket
     
    Til servering
    • 1 pose sjysaus

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Sett ovnen på 220 °C. Vask potetene og skjær tynne snitt nesten gjennom. Legg dem i en ildfast form, drypp over olje, og dryss på rosmarin og flaksalt. Stek i ovnen i ca. 30–35 min, til gylne og møre.
    2. Tilbered kalkunbrystet som anvist på pakken. Du kan steke hasselbackpotetene og kalkunbrystet på samme stekebrett. Ha ovnen på varmluft for å få plass til eplebåtene. Bytt plass på stekebrettene underveis for å få en jevnere steking.
    3. Legg eplebåter og valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje, honning og et lite dryss flaksalt. Stek sammen med potetene de siste 15 min.
    4. Kok opp vann og forvell rosenkål i 2–3 min. Hell av vannet. Stek baconbiter sprø i en stor panne, tilsett rosenkål og dadler og stek videre i et par minutter.
    5. Tilbered sjysaus som anvist på pakken.
    6. Server kalkun med hasselbackpoteter, honningbakte epler og nøtter, rosenkål med bacon og dadler, og sjysaus ved siden av.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!