Panert torsk med kokosris og green currysaus

    Sprø torsk, kremet kokosris og grønnsaker i grønn curry. En smakfull og enkel middag som gir deg følelsen av å spise noe litt eksotisk - uten å bruke lang tid på kjøkkenet!

    Panert torsk med kokosris og green currysaus

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Kokosris
    • 3 dl jasminris
    • 1 boks Änglamark kokosmelk 
    • 2 dl vann
    • ¼ ts salt
     
    Green curry-grønnsaker
    • 1 ss olje
    • 1 glass grønn curry paste, etter smak
    • 3 gulrøtter, i tynne skiver
    • 1 rød paprika, i strimler
    • 1 brokkoli, i små buketter
    • 1 boks kokosmelk
    • 1 ts soyasaus
    • Litt limejuice
    • Salt og pepper
     
    Torsk
    • Sprøbakt torsk 2x90 
    • Litt olje til steking
     
    Til servering
    • 1 neve frisk koriander
    • Limebåter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skyll risen i kaldt vann. Kok opp kokosmelk, vann og salt i en kjele. Tilsett risen, rør om, sett på lokk og la småkoke på lav varme i 10–12 min. Ta av varmen og la stå med lokket på.
    2. Varm opp olje i en stor stekepanne. Fres curry paste i 1 min.
    3. Tilsett gulrøtter, paprika og brokkoli. Fres i 3–4 min. Hell over kokosmelk og la småkoke i ca. 5–7 min til grønnsakene er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
    4. Smak til med soyasaus, limejuice, salt og pepper. Juster med litt vann eller kokosmelk om sausen blir for tykk.
    5. Stek panert torsk som anvist på pakken, i litt olje til gyllen og gjennomvarm.
    6. Fordel kokosris på tallerkener. Topp med currygrønnsaker og torsk. Topp med koriander og limebåter.

    Bruk mindre curry paste for en barnevennlig variant. Du kan også toppe med litt revet kokos.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!