Søtpotetsuppe med pølser
En suppe som varmer både kroppen og humøret i høstkulden! Fyldig og mild med søtpotet, toppet med pølsebiter, rømme og sprø frø. En skikkelig god hverdagsmiddag som er lett å like for hele familien!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
Suppe
- 2 søtpoteter, skrelt og i terninger
- 1 gulrot, i skiver
- 1 gul løk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss olje
- 7 dl grønnsaksbuljong
- 1 dl kremfløte
- ½ ts malt spisskummen
- Salt og pepper
Pølser og topping
- 400 g Finsbråten pølse, i skiver
- 1 ss smør
- ½ pose gresskarkjerner
- Seterrømme
- 1 liten neve fersk persille, finhakket
Til servering
- 4 skiver grovt brød
- Litt smør
FREMGANGSMÅTE:
- Varm opp olje i en stor gryte. Stek løk og hvitløk i 2–3 min til mykt. Tilsett søtpotet og gulrot, og stek videre et par minutter.
- Tilsett kraft og spisskummen. Kok opp og la småkoke i 15–20 min til grønnsakene er møre.
- Stek pølsebiter i smør i en panne til de er gylne. Rist gresskarkjerner lett i samme panne.
- Kjør suppen glatt med stavmikser, og smak til med kremfløte, salt og pepper.
- Server suppen med pølsebiter, en klatt seterrømme og gresskarkjerner på toppen. Dryss over finhakket persille, og legg en smurt brødskive ved siden av.
La barna selv toppe suppen med pølse og frø, det gjør måltidet morsomt og tilpasset egne preferanser!

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!






