Burger på 3 min

Sommer betyr grilling, og en saftig burger slår an hos de fleste. Avhengig av hvor du legger lista, kan den være både kjapp hverdagsmiddag og nydelig festmat. Her får du tre forskjellige burgeroppskrifter med vidt forskjellig ambisjonsnivå. Det de har til felles, er at alle smaker fantastisk!

Burger på 3 minutter

Har du hørt om smashburger? Kort fortalt, er det den raskeste og enkleste veien til kjempegode burgere. Burgertypen er gjerne å finne i amerikanske dinere, og steketeknikken gir deg en tynn burger med flott stekeskorpe og fantastisk smak – på rekordtid! Denne burgeren må forresten grilles på en flate, ikke på grillrist. Om du ikke har flatgrill eller lignende, kan den lages i jernpanne – enten på grillen eller på vanlig komfyr.

Ingredienser:

  • 400 gram kjøttdeig
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 4 skiver ost

Slik gjør du:  

  1. Del en pakke kjøttdeig inn i 4 like store deler. Form dem forsiktig til kuler. Det er viktig å ikke arbeide for mye med deigen eller klemme den hardt sammen – det er nettopp ujevnhetene og luftlommene som gjør smashburgeren perfekt etter en runde i panna.
  2. Salte og pepre kulene. Vær gjerne raus, da salt og pepper hjelper til på veien mot den perfekte stekeskorpen.
  3. Varm opp flatgrillen. Her skal det være skikkelig temperatur!
  4. Hell litt olje på flatgrillen. Legg kulene med salt-og-pepper-siden ned i stekepannen, og klem dem flate med en bred stekespade. Her er det lurt å jobbe raskt. Salte og pepre den andre siden, og la burgeren steke i 1–2 minutter.
  5. Snu burgeren og legg på en osteskive. La den steke videre i ca. 1 minutt, til kjøttet er gjennomstekt og osten er smeltet.
  6. Server smashburgerne med tilbehøret du liker best, som for eksempel gode burgerbrød, tomat, salat, rødløk og dressing.

 

 


02.06.2020 08.49.00