Slik lager du en aktiv barnebursdag hjemme

Barn er fulle av energi. De løper ofte rundt i full fart på bursdagsfester også – så hvorfor ikke sette av bursdagen til akkurat dette? Du trenger ikke å dra til bowlinghallen eller bruke store summer på aktiviteter. Lag moro der dere bor!

Spreke kaker

Først og fremst – en bursdag må ha kaker. Og hva er vel kulere enn en kake som representerer dagens aktiviteter? En kake med grønt trekk og fotballspillende seigmenn er en klassiker. Du kan også være ganske leken med muffins. Dander med glasur som ligner ulike baller, for eksempel fotballer, basketballer og tennisballer.


SPORTY MUFFINS: Kaker er ikke sunt å spise, men sportsrelaterte kaker sørger for at bursdagen er gjennomført sporty.

Les også: Slik organiserer du barnebursdagen

Trekamp

Når kakene er inntatt eller ligger klare, er det klart for aktiviteter. Konkurranser er alltid populært. Er du smart bør du gi alle en sjanse, og dele opp konkurransen i flere grener. Da holder barna på lenger, og du unngår en situasjon der vinneren er barnet som «alle» vet er best i den ene grenen.

Hvis du har en plen i umiddelbar nærhet: Inviter til trekamp!

1. Fotball

Her kan barna få teste skuddfoten. Sett opp et fotballmål, gjerne et lite mål omtrent på størrelse med bandymål. La barna prøve seg på å score fra en viss avstand. Keeper er ikke nødvendig. Gi barna tre forsøk, med tre poeng per treff. 

2. Ringspill

I denne grenen får barna trene på treffsikkerheten med hånda. Sett opp et ringspill, eller lag din egen versjon. Her kan du gi barna for eksempel fem forsøk, og med forskjellige poeng per mål.

3. Krokket

La barna prøve ut både presisjon og evne til å takle stress. Sett opp en liten krokketløype barna kan gjennomføre. Denne løypa bør ikke være lenger enn at den tar rundt 30 sekunder, da kan utslagene plutselig bli veldig store. Ta tiden og gi poeng ut ifra resultatlisten.

VINNER: Gi vinneren et lite trofé. 

Vinneren må få litt ekstra oppmerksomhet, men her bør det vanke premier for alle. Vil du ha flere tips til trekamp-aktiviteter, bør du lese denne saken.

Lagaktiviteter

For å dyrke lagfølelsen hos barna, er lagaktiviteter som for eksempel fotball, kanonball eller basketball tingen. Bli gjerne med barna på leken dersom antallet ikke går opp i to lag – eller hvis ferdighetene i lagene er noe ubalansert – det blir ofte godt tatt imot.

Her bør du også gjøre litt ut av det. Dersom dere velger fotball kan du gi barna brasilianske navn, som for eksempel kan «Elias» bli «Eliasinho», eller så kan de velge hvilke fotballspillere de vil være – men pass på, Messi kan det bli kamp om! Her kan det være lurt å rope opp navn på forhånd.Dersom barna er gamle nok til å få med seg sirkuset rundt idretten, vil de synes det er morsomt hvis de blir intervjuet etter kampen. Film kampen også, og det trenger ikke være mer avansert enn et mobilkamera. Send gjerne filmen videre, for du har vel kanskje hørt en lignende frase som dette før: «Du skulle sett kastet mitt, mamma, jeg sto kjempelangt unna kurven»?

Barnebursdag med fri lek

En annen måte å sette opp aktiviteter på er å gi barna mulighet til å leke fritt. Mellom to trær eller stolper kan du sette opp en zipline som en slags hovedattraksjon. Dette er en aktivitet som kan være morsom for barna, ettersom få har gjort dette før. Husk å følge med, slik at ingen blir skadet.


MORO: Zipline er en morsom aktivitet for barna, men pass på – her kan det gå unna!

Ha også andre leker tilgjengelig, som kubb, dart og lignende. Det viktigste her er å både være leken og resultatorientert – plutselig vil de leke boksen går!


16.02.2018 11.00.00