Alltid poppis: Quiz til barnebursdagen

Del inn i lag hvis dere er mange, eller la alle barna konkurrere mot hverandre. For de minste kan du lese opp spørsmålene og la dem svare etter tur, mens de litt eldre barna kan skrive ned svarene selv.

For en ekstra personlig vri kan du lage en egen bursdagsquiz som handler om jubilanten. For eksempel kan du spørre om hva som  er favorittdyret til bursdagsbarnet, hva han eller hun liker aller best å spise, eller hva han eller hun synes er den kuleste låten.

En litt enklere løsning er å laste ned vår quiz som passer for barn i seks-sjuårsalderen. Eventuelt kan du supplere disse spørsmålene med dine egne:

☝️ Quiz med 15 spørsmål til barn på 6-7 år 🤔🙋

 


VI VET, VI VET: Å spille på lag gir muligheter både for å samarbeide og bli enda bedre kjent. FOTO: Istock

Kult med Kahoot

Det siste nye innen quiz er det norskutviklede spillet Kahoot, som er morsomt og lærerikt for både voksne og barn.

Kahoot.com lager du din egen quiz, der hvert spørsmål kan ha opptil fire svaralternativer. Du kan legge til bilder og video, og selv velge hvor lang tid deltagerne skal få på å svare.

Quizen gjennomføres ved at barna svarer på spørsmål med en mobiltelefon eller et nettbrett. Hvis ikke alle har egen telefon, er det lurt å dele inn i lag hvor flere svarer sammen.

🎉BURSDAGSTIPS: Disse lekene gjør barnebursdagen til en fest 🎉

 

Slik funker quiz på Kahoot

  • For å bruke Kahoot må du først lage en brukerkonto på Kahoot.com. Trykk på «Sign up» øverst i høyre hjørne og følg instruksjonene.

  • Når du skal holde quizen, logger barna logger seg inn på Kahoot.it  med en pinkode du har opprettet for å få tilgang til quizen du har laget. Sjekk at alt funker på forhånd, slik at du ikke sitter der med et utålmodig publikum som er ivrige etter å komme igang ... 

  • Som quizsjef styrer du selv Kahoot-en fra en skjerm som alle barna kan se. Les gjerne spørsmålene høyt, ikke alle er like raske til å lese. Barna svarer ved å trykke på en av fargekodene som dukker opp på mobilskjermen.

  • Det er om å gjøre å svare riktig og raskt. Etter hvert spørsmål vises listen over deltagerne på skjermen, med den som leder øverst.

  • Kahoot er gratis å bruke, og barna trenger ikke å registrere seg med navn for å delta. Derimot kan de lage seg et kallenavn før de begynner, som vi bli synlig etter hvert som de svarer på quizen.

Lag din egen Kahoot her, eller bruk våre ferdiglagde Kahoot-bursdagsquizer:

 

 

🎈FLERE BURSDAGSTIPS: 🎈

Slik organiserer du barnebursdagen 

Her er 6 fantastiske bursdagstriks

Bursdagstabbene du vil unngå

 


25.05.2018 09.21.00