Dekk et superkult bursdagsbord

– Bursdag er både stas og viktig for barna, og jeg synes det er gøy å planlegge bordpyntingen sammen med dem, sier småbarnsmamma Mette Sande.

Hun har en fireåring og snart en åtteåring hjemme. Da den yngste fylte år sist, gjorde de om stua til en jungel.

‒ Vi hengte grønne serpentiner fra taket, tegnet palmer på papirduken, brukte papptallerkener med løvemotiv og serverte tropisk gelé. Det trenger ikke koste så mye for at barna skal synes det er veldig gøy, og jeg henter ofte tips fra mammabloggere som legger lista på et nivå som er mulig for vanlige folk å få til, sier hun.

Godt tenkt! Vi har tatt en prat med tre mammabloggere for å få noen kule tips. 

Bruk det du har til bursdagen

Beate Sneve er mammablogger på Perfekt Bærumsfrue.

En av hennes knallsuksesser i barnebursdag er marsmallowsspøkelser! På en skummel barnefest tegnet hun spøkelsesansikt på marshmallows, satte dem på grillpinner og gjemte dem inni serviettene. Serviettene plasserte hun oppi pappkrusene.


SKUMMEL DETALJ: – Det er et spøkelse i servietten min! Kanskje ikke en setning du hører så ofte – bortsett fra i barnebursdag. Ansiktet kan du tegne med spiselig tusj.

‒ Ungene satte skikkelig pris på dem! Tenk å få godteri før maten! sier Sneve. 

Mammabloggerne anbefaler å bruke ting ungene har fra før, som lekebiler og -figurer. Bare pass på at de er rene før du bruker dem som bordpynt. 


FOTBALLBURSDAG: Okei, så må du ofre en fotball eller to, men dette er vel den kuleste blomstervasen en liten fotballfan kan få?

‒ En gang brukte vi oppklipte fotballer som blomstervaser. Det ble utrolig kult, og ingen hadde sett det før, sier Veronika Døli som blogger på Kaos med kjærlighet.


ENKELT TRIKS: Et avlangt stykke svart tøy med bilmønster malt på. Lekebiler fins kanskje i huset fra før – da har du et supert bursdagsbord for små bilentusiaster.

Popkorn på bordet

Til sønnens Lynet McQueen-bursdag, lagde Døli en enkel, svart løper med bilveimønster.

‒ Det slo virkelig an. Barna kjørte lekebiler mens de spiste både pølser og kake, sier hun.

LA DET SNØ: Popkorn på hvit eller blå bakgrunn kan være snøfnugg, og disse snøfnuggene forsvinner nok inn i små barnemunner før bursdagen er omme ... 

Hanna i Drømmeland har et enda enklere triks i ermet. I datterens Frost-bursdag, brukte hun en vanlig, hvit papirduk med popkorn drysset over, som snøfnugg. Det er gøy med pynt man kan spise eller leke med!

Og forresten: Her er bursdagstipsene som gjør at du ikke sliter deg ut!

Mammabloggerne tipser også om å printe ut etiketter og bordkort som passer til temaet. Du kan for eksempel lime dødningehodeetikker utenpå brusflaskene i sjørøverbursdag, eller finne på morsomme navn til ketchup- og sennepsflaskene.

Tema eller ikke tema?

Selv om det kan virke som at alle lager store, overdådige temafester til barna sine, kan du være trygg på at bursdag er tema nok. Ballonger og serpentiner er gøy i seg selv.
 

‒ Det blir mange bursdager, spesielt om man har mer enn ett barn. Temabursdager er gøy, spesielt hvis barna ønsker seg et tema de er veldig opptatte av. Samtidig kan det være mye jobb, så det gjelder å finne enkle løsninger. Heldigvis blir barna veldig fort opptatt med leker og sukker, sier tobarnsmamma Mette Sande.

Noen populære temaer:

🎉 Disneyfilmen Vaiana

🎉 Detektivbursdag

🎉 Dyrene på gården

🎉 Fotballbursdag

🎉 ZombieLars

🎉 Sirkusbursdag

TIPS: Her er 6 fantastiske bursdagstriks!

Huskeliste: 

Har du dette til barnebursdagen, er du redda: 

🗒️ Duk, gjerne i papir eller et materiale som er lett å tørke av. Det blir mye søl ...

🗒️ Tallerkener, kopper og servietter. Papp er ofte det greieste. Barnebursdag kan gå hardt for seg, så besteserviset bør du spare til en annen gang. 

🗒️ Pynt. Serpentiner og ballonger kommer du langt med!

🗒️ Det lille ekstra som kule kakelys og godteposer kan du også ta med.

Da gjenstår det bare å gratulerer minsten med dagen, og deg selv med vel overstått når kvelden kommer!


18.09.2017 10.57.00