Morsdag, alle mammaer sin dag!

Vi har noen forslag til hvordan du kan gjøre morsdagen fin, uten at det krever mye tid eller penger. Poenget er jo å bare si det du kanskje glemmer ellers i året, «Vi er glade i deg, mamma!». Du trenger ikke kjøpe smykker eller dyr konfekt heller. Kjenner vi mammaer rett, blir de mye gladere for kos og positiv oppmerksomhet. Og kake! Og hvis det er noe du mangler, finner alt du alt dette på ett sted: Obs!

 

Omsorg

Vekk henne med en kopp kaffe på senga og sørg for at hun får tid til å nyte den før hun må stå opp. Mens mamma koser seg med en rolig kopp kaffe, kan papppa svinge seg på kjøkkenet slik at mamma får en ekstraordinær frokost. Hvis dere ikke har så god tid, kan f.eks. pannekaker lages dagen før og varmes med en liten runde i mikrobølgeovnen før servering!


Ida Gran Jansen har en oppskrift på pannekaker som er enkle å imponere med. Greske pannekaker som smaker karamell, sammen med saus av honning og sitron servert med gresk yoghurt. Disse lages omtrent som vanlige pannekaker og vil garantert imponere mamma stort! Se oppskriften her.

Et annet alternativ er å slå til med en skikkelig god middag! Lag en middag som barna kan være med på å lage, slik at de også føler at de bidrar. Se f.eks. oppskriften på ferske vårruller. Her kan de minste kan være med å rulle, mens kuttingen kan de eldste ta seg av. Server det hele gjerne sammen med en mangodipp og kos dere med sunn mat som dere har laget sammen! Oppskrift på vårruller finner du her

 

Oppmerksomhet

Kaffe på sengen og frokost er koselig, men kanskje dere vil gi mamma noe som varer også. Da kan dere gi mamma f.eks. et hjemmelaget kort. Hele familien kan bidra, både med tegninger og søte hilsener. Lim inn et bilde av dere og ram det inn, så mamma får et minne for livet. Hvis det er vanskelig å finne utstyret hjemme, finner du alt du trenger hos oss!
Se det store utvalget i nettbutikken

 

Gøy for alle

Har dere en åpen dag, finn på noe hyggelig sammen. Velg noe dere vet mamma synes er gøy og overrask henne med dette! Tur i skogen, aking eller skitur. Er det lite snø eller dårlig vær kan dere se en film på kino, dra i svømmehallen, dra på museum eller kanskje et teater? Poenget er å legge til rette for en god dag for hele familien. Det behøver ikke koste penger heller. Poenget er å vise mamma at hele familien digger henne og lar dette være hennes dag.

 

Alle mammaer

Uansett hvem som er mamma i din familie, eller hvem som er mamma for deg, kan morsdagen være en glimrende anledning til å gi noen oppmerksomhet for det fine de gjør og det de betyr for deg!

Lykke til med planleggingen og god morsdag den 9. februar!
PS: Det er smart å planlegge litt tidlig i en hektisk hverdag.

 


22.01.2020 14.27.00