5 supre frysetips

I en hektisk hverdag er det ofte de små tingene som kan utgjøre en forskjell. Dette kan for eksempel være de enkle middagene du lager på under 10 minutter, eller rask kveldssnacks en dag du føler at du fortjener det.

Disse små hverdagslige tiltakene krever heller ikke så mye arbeid. Med noen enkle frysetips kan du gjøre deg selv små tjenester du kan høste fruktene av senere.

 

1. Porsjonssuppe i muffinsform

Å fryse ned suppe er genialt. Da har du nemlig rask middag på noen få minutter de dagene tiden ikke strekker helt til. Enkelt er det også!


GODT OG ENKELT: Suppe i fryseren er er genialt når du trenger noe raskt og godt!

Alt du trenger å gjøre er å fylle opp et muffinsbrett med suppe og legge det et stabilt sted i fryseren, slik at det ikke renner ut. Dette kan være supperester fra en middag som ikke ble spist opp, eller en større porsjon suppe du lager nøyaktig til dette formålet.

TIPS: Et muffinsbrett kan brukes til mye mer enn du tror!

Når du skal ta opp porsjonssuppene, er det bare å varme dem noen minutter i en bolle i mikroen, eller i en kjele. Enklere blir det ikke!

 

2. Krydderbase i isbitbrett

Enten du skal steke kjøtt eller lage saus, smaker det litt bedre om du starter med en krydderbase du steker i panna først. En slik base kan for eksempel bestå av hakket løk, hvitløk, chili og olivenolje. Kanskje har du din egen krydderbase du sverger til?


I STAVMIKSER: Lag krydderbasen i stavmikser, enklere blir det ikke.

TIPS: Sjekk ut 5 gode grunner til at stavmikser bør bli din nye bestevenn!

Uansett hva du har i krydderbasen, kan vi være enige om at det kan være et ork å hakke dette hver gang du skal lage mat. For å gjøre det litt enklere for deg selv, lønner det seg derfor å lage større porsjoner i fryseren.

Å gjøre dette er heldigvis ikke vanskelig. Alt du trenger å gjøre er å putte ingrediensene i en bolle og mikse det sammen med en stavmikser. Hell det så over i et isbitbrett og legg i fryseren klart til bruk når du måtte trenge det.

 

3. Pastasaus i fryseposer

Er du glad i pasta? Da er dette tipset for deg! Med ferdig pastasaus fra fryseren trenger du kun å steke kjøtt og koke pasta – så har du pasta bolognese på bordet.


RASK MIDDAG: Fryser du pastasaus, har du deilig hjemmelaget middag på null komma svisj!

Pasta smaker nemlig best med hjemmelaget pastasaus. Men å lage dette hver gang kan være tidkrevende. Vårt tips er derfor å lage mye pastasaus én gang, og fryse det ned i fryseposer. I fryseposer tar nemlig sausen svært lite plass i fryseren.

Et godt tips er å tine pastasausen i lunkent vann mens pastaen koker. Da har du tint pastasaus som du tilsetter kjøttdeigen eller pastaen rett før servering.

 

4. Kakedeig i isbitbrett

Noen kvelder har man bare lyst til å kose seg med noe godt. Da er det ekstra deilig om man har planlagt på forhånd, slik at det heller ikke tar noe tid å stelle i stand.

Cookies er en sånn type ting man fort kan få lyst på en kveld når søtsuget melder seg, og heldigvis er det kjempelett å gjøre klart i fryseren.


BARNAS FAVORITT: Har du disse i fryseren, er veien til søt glede kort!

Lag masse cookie-deig, og plasser dem inn i isbitbrett. Når søtsuget melder seg tar du dem ut, legger dem ut på et stekebrett og steker dem i ovnen.

Et godt tips er å lage flere brett når det kun er ett brett igjen. Disse blir nemlig fort vanedannende.

 

5. Urteblanding i isbitbrett

Urteblanding i isbitbrett er en genial måte å få urter til å vare lenger på.

Har du urter som timian, koriander eller basilikum stående, men er redd for at de skal visne? Bland dem sammen med olivenolje, og frys dem i isbitbrett. Da har du alltid urter tilgjengelig når du skal lage mat.


IKKE KAST URTER: Legg dem heller i fryseren!

Har du søtere urter som mynte eller sitronmelisse, kan du blande dem med kokosmelk. Disse kubene er perfekte i en smoothie!


10.04.2018 09.16.00