Slik har du aldri brukt et muffinsbrett

Med et muffinsbrett kan du diske opp utallige deilige matretter, og da snakker vi ikke bare om ulike muffinser. Muffinsbrettet er nemlig et undervurdert redskap på kjøkkenet, som både er supert når du skal være kreativ i matlagingen, eller skal lage mat i store porsjoner.

Her har vi tre gode tips til hvordan muffinsbrettet kan brukes til å gjøre hverdagen litt enklere og bedre.

1. Spisbare tacoskåler

Å lage spisbare skåler som du kan fylle med alskens deilige ingredienser høres kanskje litt komplisert ut, men har du et muffinsbrett er det faktisk ganske enkelt.


OVERRASK MED DISSE: Hjemmelagde tacotubs vil garantert begeistre gjestene!

TIPS: Sjekk også ut alternative måter å bruke vaffeljernet på!

Bare snu muffinsbrettet og plasser tacolefser i hullene, slik at lefsa ser ut som en blomst. Ulike muffinsbrett har ulike størrelser, men vi fikk plass til tre lefser i brettet vi brukte. Sett så muffinsbrettet i ovnen på 160 ˚C varmluft i omtrent 8-10 minutter. De er ferdige når de er blitt gylne og sprø.

Når du har tatt dem ut av ovnen, er det til slutt bare å toppe med det fyllet du måtte ønske. Vi toppet med hjemmelaget guacamole og stekt kylling. Dette er like godt som det ser fint ut!

2. Rask middag når du trenger det

Muffinsbrettet er genialt når du vil fryse ned middager som du raskt kan ta opp de dagene tiden ikke strekker helt til. Dette kan være alt fra kjøttpudding til supper eller gryter.


ENKLERE HVERDAG: Denne suppa sparer deg garantert for både tid og krefter!

Enten du har masse rester, eller lager større porsjoner til nettopp dette formålet, er muffinsbrettet fantastisk fordi det gir deg muligheten til å dele opp maten i mindre porsjoner.

TIPS: Disse er ikke det enste som er genialt å fryse, bare se her!

Om du for eksempel lager flere porsjoner tomatsuppe, er det bare å helle det over i et muffinsbrett, og fryse det i et stabilt sted i fryseren. Når du vil ha suppe, tar du bare suppeporsjonene opp med en kniv og varmer det i mikroen eller i en kjele, så har du en deilig middag på under 5 minutter.


TOMATSUPPE: Hjemmelaget tomatsuppe er perfekt å fryse!

3. Rask, enkel og deilig frokost

Egg og bacon er en kombinasjon det skal godt gjøres å ikke like, og et must på mange frokostbord – kanskje spesielt i helgene. Men denne varianten i muffinsbrett har du kanskje ikke smakt tidligere. 

Egg og bacon lager du nemlig i en fei i muffinsbrettet. Dekk hver lille form med en baconskive, slik at du har plass til å kakke egg eller helle omelettrøre oppi. Du kan nemlig velge hva slags eggerett du vil lage i muffinsbrettet, men vi synes det smaker aller best med en deilig omelettrøre.

Etter at du har helt omelettrøre oppi formene, steker du det i ovnen på 180 ˚C i omtrent 15 minutter. De er ferdige når omeletten er luftig og fast, og baconet er sprøtt.


FOLKEFAVORITT: Denne tvisten på folkefavoritten egg og bacon kommer du garantert til å digge!


10.04.2018 09.15.00