5 gode grunner til å elske stavmikseren

En stavmikser er et genialt verktøy om du vil spare tid og krefter på kjøkkenet, eller diske opp med deilige, hjemmelagde varianter av noe du vanligvis kjøper ferdig på glass. Skal noe moses til puré, kuttes i små biter eller bare blandes sammen? Da er stavmikseren perfekt!

Stavmikseren hjelper deg å piske krem, lage guacamole, gjøre supper fløyelsmyke – og den hakker til og med enkelt nøtter. Den kan være til god hjelp i nesten hvert eneste måltid, faktisk! Her er fem av våre favoritteksempler på at stavmikseren bør være fast inventar på ethvert kjøkken.

 

1. Tomatsalsa

Har du prøvd å lage din egen tomatsalsa? Ikke bare løfter den tacoen eller snacksbordet, det tar heller ikke mer en 2-3 minutter å lage med en stavmikser.


HJEMMELAGET: Å lage salsaen selv er alltid en god idé!

Slik gjør du: Putt 3 tomater, 1 chili, 1 fedd hvitløk, 1 rødløk, 1 neve koriander og en skvett sitron- eller limesaft i en bolle, og kjør dette sammen med stavmikseren. Kutt gjerne løken og tomaten i fire om du vil gjøre det lettere for stavmikseren. Konsistensen er best om du lar det være igjen noen klumper. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Sjekk ut oversikten over kjøkkenutstyret som passer for deg!

 

2. Hjemmelaget barnemat

Med stavmikseren får barnematen den fløyelsmyke konsistensen den skal ha. Her kan du være så kreativ som du bare vil, men sørg for å les deg nøye opp på hva små barn kan spise og ikke.


SUNNE RÅVARER: Når du lager barnemat, er det viktig at du bruker sunne råvarer!

Vi laget vår variant med kokt potet og gulrot, spinat og stekt kyllingfilet. Dette er en rett fylt med masse viktige næringsstoffer, som også er god på smak. Perfekt for barn i alderen 8-9 måneder.

Husk at små barn tåler mye mindre salt enn oss voksne, så her bør du droppe å krydre maten. Det kan også være smart å tilsette litt usaltet smør eller litt olivenolje om blandingen blir litt tørr. Dette tilfører også god smak.


MYK KONSISTENS: Husk at maten må være lett å spise, så vær nøye med konsistensen!

 

3. Pesto

Enten du vil imponere gjester eller begeistre smaksløkene, er det alltid en god idé å lage hjemmelaget pesto. Smaker fantastisk til pasta, som saus til pizza eller som dipp til kjeks.


GLED DEG TIL DENNE: Har du først smakt hjemmelaget pesto, er det vanskelig å ikke bli hekta!

Om stavmikseren din har et hakkebeger, er det enkleste å bruke dette. Har den ikke hakkebeger, kan du bruke stavmikseren og en skål.

Slik gjør du: Bruk bladene fra 1 potte basilikum, 3 ss ristede pinjekjerner, 1 fedd hvitløk, 60 gram revet parmesan og 1 dl olivenolje. Bland dette sammen og smak til med salt og pepper. Om du aldri har smakt hjemmelaget pesto, har du virkelig noe å glede deg til!

TIPS: Blenderen er et annet genialt kjøkkenredskap som kan gjøre mye mer enn du tror!

 

 

4. Fruktmilkshake

Fruktmilkshake er en genial dessert om du har frukt og bær til overs i kjøleskapet og vil ha noe godt. Dette tar ikke mer enn 2 minutter å lage. 


SOMMERDESSERT: Denne blir fort en hit om sommeren!

Slik gjør du: Miks vaniljeis og bær eller frukt i et beger med en stavmikser. Med stavmikseren er du nemlig sikret en luftig og kremet milkshake både store og små vil like.

 

5. Tidsbesparende krydderbase

Enten du skal steke kjøtt, lage gryter eller diske opp med deilig saus, er det vanlig å frese en base av hakkede grønnsaker i pannen for å gi maten ekstra piff. En slik base kan for eksempel bestå av chili, hvitløk og løk, frest sammen med olivenolje. Det eneste problemet er at det faktisk tar litt tid å gjøre dette hver gang du skal lage mat.


TIDSBESPARENDE: Med denne basen får du bedre mat og enklere hverdag!

FRYS: Det er ikke bare denne krydderbasen som er genial å fryse. Se våre beste frysetips her!

Et godt tips er derfor å lage større porsjoner av dette og fryse det ned i isbitbrett. Da har du krydderbaser klare hver gang du skal lage mat. Dette gjøres enklest ved å putte det du trenger i din foretrukne i base i et hakkebeger eller skål, og kjøre det sammen med en stavmikser.

I vår krydderbase brukte vi 2 store løk, 4 hvitløksfedd, 1 chili og 2 ss olivenolje i stavmikseren, kjørte blandingen sammen og helte det vi ikke brukte med én gang over i isbitbrett.


09.04.2018 09.14.00