3 steg til god munnhygiene

Steg 1: Rense tennene 


Mange er flinke til å bruke tanntråd, men den vanligste feilen folk gjør er å bruke tanntråd etter tannpussen. Tanntråd skal nemlig brukes før tannpuss, og en gang om dagen holder for de aller fleste – men bruk oftere ved behov.

Så, hvorfor skal du bruke tanntråd før du pusser tennene? Grunnen til det er at fluortannkrem kan gi større virkning etter rengjøring med tråd. I tillegg kan det virke unødvendig med tanntråd etter tannpussen da tennene kjennes rene ut.

Gjør det til en fast rutine å bruke tanntråd først. Tanntråd finnes i flere tykkelser for å komme til i de fleste tannmellomrom. Og syns du det er vanskelig å bruke tanntråd kan det være til stor hjelp å bruke for eksempel Easy Clean Flosser eller Green Clean Flosser som har et skaft. Disse gir godt grep og flosserhodet kan enkelt skiftes ut.

PS! Husk at det anbefales å begynne med tanntråd når barna er i skolealder.

sak-01 Jordan Easy Clean Flosser.jpg

 

ShopExpress hos Obs gjør dine daglige innkjøp raskere, enklere og mer effektive – og fram til uke 26 får du hele 25% på alle produkter fra Jordan og Solidox!


Steg 2: Pusse tennene


Puss tennene med fluortannkrem to ganger om dagen - morgen og kveld. Tenk også over pusselengden! Visste du at de fleste bruker kortere tid enn anbefalt? De fleste tannleger, tannpleiere og produsenter av munnpleieprodukter anbefaler pussetid på to minutter.

Det finnes mange ulike pussetenikker, og hvilken av dem du bruker er ikke så viktig. Det viktigste er at du faktisk pusser tennene. Velg en tannbørste som passer deg og tennene dine, og puss med et lett trykk for å ikke skade tannemaljen eller tannkjøttet.

Har du ikke funnet den perfekte tannbørsten for deg? Her finner du gode tips som kan hjelpe deg på veien til å finne tannbørsten som passer deg og dine behov.


sak-01 Jordan individual.jpg

 

Steg 3: Skylle tennene med munnskyll


Avslutt rutinen med munnskyll for å bevare flourbeskyttelsen du får fra tannkremen. Det er viktig at fluorskyllet har samme nivå med fluor som tannkremen. Hvis ikke, bør den ikke brukes etter tannpussten. Ikke skyll tennene med vann, da skyller du nemlig vekk fluoren.

Det finnes ulike munnskyll og hvilken som er best, er individuelt etter hvilket behov man har. Er du usikker på hvilken du bør bruke, kan du få gode råd hos tannlegen eller på apoteket. Husk at munnskyll ikke kan erstatte tannpussen, men er kun ment som et supplement for å hjelpe mot både karies, plakk, dårlig ånde, ising i tennene og tannstein.

I din nærmeste Obs finner du et stort utvalg av interdentalprodukter, tannbørster, tannkrem og munnskyll – ja, alt du trenger for optimal munnhygiene for hele familien. Velkommen til oss!

ShopExpress fremgangsmåte.png

 

 


09.02.2021 10.20.13