Sommerhud: Slik behandler du tørr hud

Enten du skal ligge på latsiden i solen, eller finne på morsomme aktiviteter med familien i sommer, er det viktig å ta vare på huden. Sommerhud har en tendens til å bli tørr, men med disse smarte tipsene kan du pleie tørr sommerhud.

1. Alltid bruk solkrem!

Det første du bør vite er at solbrenthet er en permanent skade i huden og er ikke reversibel uansett hvilke produkter du bruker i ettertid. Vårt smarteste tips er derfor: Solkrem! 

Det kan aldri bli for mye solkrem. Faktisk bruker de fleste for lite, og ofte glemmer man at den mister effekten i løpet dagen. Bruk derfor nok solkrem, med minst faktor 15, smør på hver tredje time og ta pauser fra solen. 

Les også: 9 gode solkremtips 

Artikkelbilde - solkrem.jpg

Smør deg alltid med solkrem før du går ut i solen, slik at den rekker å trekke godt inn i huden – og husk å påfør mer gjennom dagen.

2. Kjøl ned huden etter soling

Som alt annet, tørker også huden ut i sterkt sollys. Det er derfor ekstra viktig med nok fuktighet til hud som får mye solstråler på seg – både før og etter at du har vært ute. 

Aloe vera er et godt alternativ til dehydrert hud. Den tropiske planten har blitt brukt i århundrer på grunn av sine fuktighetsgivende og beroligende egenskaper. Aloe-serien fra Dr.Greve passer perfekt som after sun for å lindre hud som har vært for lenge i solen. 

Aloe vera for tørr sommerhud

Dr. Greves milde kroppsserie inneholder ren aloe vera, som virker både avkjølende og mykgjørende, og vil gi huden den viktige fuktigheten som trengs. Serien er dermatologisk testet på sensitiv hud, er Svanemerket og har en frisk duft. 

Gjør kroppsvasken til en forfriskende affære med Aloe Dusjgelé som rengjør skånsomt uten at den virker uttørkende på huden, etterfulgt av Aloe Body lotion som passer perfekt for å gjenoppbygge fuktighetsnivået i huden etter soling. Serien har i tillegg en hudvennlig deodorant med ren aloe vera som virker svalende og oppfriskende. 

Artikkelbilde - produkter.jpg

Forfriskende produkter fra Dr. Greve, perfekt til sommerhud.

Har du vært uheldig og blitt litt rød kan Aloe Vera 97% gi huden en lindrende og svalende følelse. Gelen inneholder 97 prosent ren aloe vera med unike virkestoffer som tilfører fuktighet og nødvendig pleie til huden etter soling. Den virker også svalende på insektstikk. Aloe vera gelen er også dermatologisk testet på sensitiv hud og har en frisk duft. 

3. Husk fuktighet til tørre lepper 

Har du opplevd at også leppene dine blir tørre om sommeren? Det er ikke så rart. Varmt vær og tørr vind, manglende beskyttelse og dehydrerende drikkevarer kan føre til at leppene tørker ut. Ikke bare er det viktig å drikke nok vann i sommervarmen, men det er også lurt å bruke solfaktor på leppene. 

Lypsyl Aloe Vera pleier og bevarer fuktigheten i leppene, og har solfaktor 25 som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Den inneholder kokosolje som beskytter og mykgjør, samt petrolatum som forebygger tørre lepper. Enkel påføring - med en umiddelbar effekt som varer. 

4. Spis deg sterk 

Få ting er så godt som en deilig lunsj etter å ha vært ute i solen – så hvorfor ikke ha en forfriskende piknik med påfyll av vitaminer som bidrar til sterkere hud? Vitamin A, C og E stimulerer hudens celleproduksjon samtidig som de hjelper med å beskytte mot skadelige solstråler. 

Artikkelbilde - sommerpiknik.jpg

Nyt en deilig piknik med familien.  

Lag en sommerlig salat med fylt med cherrytomater, jordbær og nøtter, kutt opp melon og sitrusfrukter, og fyll en boks med ulike bær. En vitaminbombe av en lunsj, som er enkel både å forberede og spise.  

Les også: 7 tips til den perfekte piknik 

I din nærmeste Obs finner et stort utvalg produkter til pleie av sommerhud – og alt annet du måtte trenge i varmen. Velkommen til en smart handel! 


22.06.2021 09.24.56