7 tips til den perfekte piknik

1. God stemning

Mulighetene for piknik er mange. Typiske pikniksteder er i parken og på stranda, elIer et vakkert sted i naturen. Trikset er å finne et stemningsfullt sted i vakre omgivelser. Bare husk å sjekke forholdene – klissvåt bakke er et dårlig utgangspunkt.

2.  Mat som passer til piknik

Selvsagt er det maten som spiller hovedrollen. Maten bør smake godt kald og være enkel å spise, så fingermat og ferdig oppskjærte, porsjonspakkede retter er perfekte. Du kan for eksempel gå for godt brød, frisk salat, fristende frukt og tradisjonelle piknikretter som pai og skotske egg.

Eller hvorfor ikke benytte sjansen til bruke opp middagsrestene i kjøleskapet? Poteter og pastarester kan trylles om til potetsalat og pastasalat, og oppskåret kjøtt passer godt til.

3. Praktisk og komfortabelt

Et tykt pledd å sitte på er viktig, gjerne et som er foret med plast på den ene siden. Husk også å ta med en egen duk til å sette ut maten på, det minsker faren for at maten havner på bakken i stedet for i magen. Noen velger også å ta med sammenleggbare krakker og stoler, men da er det en fordel at de ikke må fraktes så langt.

4. Slik oppbevarer du piknik-maten

Det er viktig å pakke smart for at maten skal holde seg fram til bestemmelsesstedet, og være enkel å pakke opp. Så sørg for å ha et bra utvalg av lufttette, gjenbrukbare oppbevaringsbokser, de kommer i mange størrelser og varianter. Fargerik salat og oppskåret frukt holder seg godt og ser ekstra fristende ut på syltetøyglass. Bruk gjerne en kjølebag til maten.

TIPS: Slik får du alltid 11 % bonus på frukt og grønt i Obs-butikkene!

Et godt tips til varme dager, er å legge plastflasker med vann i fryseren kvelden i forveien. De fungerer som fryseelementer, i tillegg til å forsyne deg med iskaldt drikkevann ettersom de gradvis smelter. Visste du forresten at både varm og kald drikke holder temperaturen bedre på en god termos?

 

5. Lekker og leskende limonade

Limonade er overraskende enkelt å lage, i forhold til hvor mye det vil imponere piknikdeltakerne. Lag gjerne en frisk, norsk variant som rabarbralimonade, oppskrift finner du her.

6. Utstyret som hever pikniken

Som sagt så handler piknik også om stil. De gammeldagse piknikkurvene er fine og praktiske, og har ofte egne lommer til dekketøyet. Gå for gjenbrukbare alternativer fremfor engangsservise i plast og papp, det finnes mye fint i for eksempel bambus. I tillegg bør du huske på å ta med:

  • En skarp matkniv.

  • Flaskeåpner.

  • Krydder, salt og pepper.

  • Servietter eller tørkerull.


LES OGSÅ: Slik gjør du helgen til en deilig miniferie.

 

7. Moro for hele familien

Tradisjonelt har ikke pikniken bestått kun av selve måltidet  – det skal også følge en aktivitet eller lek med. Her er noen forslag til sosiale piknikaktiviteter for store og små:

  • Ballspill som volleyball, kanonball eller slåball.

  • Drageflyvning.

  • Badminton.

  • Frisbee.

  • Boule, kubb, boccia eller krokket.

  • Ringspill.

I tillegg kan det være gøy å leve ut piknikdrømmen ved å matche med klær i 50-tallsstil i småruter, striper og polkadotter. Og når den perfekte pikniken og sommerværet er satt, så glem for all del ikke å ta bilde av det og dele på sosiale medier! #piknik #idyll

(Kilder: brodogkorn.no, aperitif.no)


03.05.2017 12.49.00