Slik rydder du vekk jula

Det kan gå ei kule varmt når  julekuler røskes av slappnålede juletrær over det ganske land. I begynnelsen av januar er vi klare for å fjerne hvert minste snev av ribbefett, glitter og granbar fra hjemmet – og aller helst i går. 

Men kanskje er det på tide med en aldri så liten oppgradering av julepynt-oppbevaringen i heimen? Tenk så deilig å kunne starte neste høytid med å åpne sirlig sorterte bokser med julekuler for seg, glitter pent på plass, julekurver på en egen plass og så videre.

RIBBET FOR PYNT: Når jula er over, er det ikke så stas med glitter lenger. Sørg for å pakke ned pynten slik at den er like pen neste jul! Foto: iStock.

Mye av julepynten har mange av oss også et nostalgisk forhold til – så skikkelig oppbevaring er egentlig et must for å sikre at arvenissekula fra oldemor ikke er gått i tusen knas innen neste jul. 

Her har vi samlet noen smarte tips til deg som vil bli kvitt jula på en ryddig og organisert måte. Du vil klappe deg selv på skuldra når kalenderen viser desember 2018! 

Putt jula i boks

Gjennomsiktlige oppbevaringsbokser sørger for at det er lettere å finne det du leter etter. Disse er akkurat passe store og kan stables i høyden. Bruk f.eks én boks til juletrelys, én til glitter, én til juleduker og så videre. 

Innsats tilpasset innholdet

For å beholde oversikten inni store bokser, er det smart med innsatser med flere små rom. Her kan du fargesortere alle juletrekulene dine! Et stalltips for en knirkefri juletrepynting ved neste korsvei, er å sørge for at alle kuler har intakt tråd til oppheng. Ingenting skriker julestress så mye som å fikle med små sytrådbiter kvelden før kvelden ... 

Du får også Smart Store-bokser med ferdig inndelte rom, som for eksempel denne med fire avdelinger. Disse boksene er også godkjente til oppbevaring av mat og tåler både dypfryser og mikrobølgeovn – dersom du har noen julematrester som skal sorteres ned til senere fortæring.   


Slik blir du kvitt juletreet

Enten du er på jakt etter smart oppbevaring til det kunstige juletreet, eller en lur måte å frakte det visne treet uten barnålekatastrofe i baksetet: Denne juletrebagen er en sikker vinner. Putt simpelthen juletreet i posen og dytt den i bilen for bortkjøring (eller det kunstige treet i boden for oppbevaring).  

Her er også noen smarte tips for å få et ryddig barnerom!

Den minste julepynten

Putt alle småsakene som ellers bare slenger omkring i store esker i denne smart organiserte oppbevaringsboksen. Så er det bare å samle alle boksene på ett sted – husk å merke dem på utsiden, slik at du lett kan fikse jul i en fei til neste år! 


21.12.2017 14.33.00