3 digge desserter du enkelt lager i blenderen

At blenderen er et genialt verktøy å ha på kjøkkenet, er kanskje ikke en stor nyhet, men vet du egentlig hvor enkelt det er å diske opp med nydelige desserter i blenderen?

Vi har laget mangosorbet, bananis med peanøttsmør og brownie i blenderen – og det beste er: Ingen av oppskriftene krever mer enn 3 ingredienser.

PS: Du kan også lage suppe i blenderen!

Mangosorbet i blenderen

Å lage mangosorbet i blenderen er smart når du har lyst på noe digg som i tillegg er sunt. Alt du trenger er fryst mango og en skvett med limejuice eller limonade. 


SOMMEREN KALLER: Denne fruktige overaskelsen er perfekt sommerdessert! 

Når du lager mangosorbeten kan du enten bruke fryst mango i pose, eller kutte opp mango og fryse selv. Hell den fryste mangoen oppi blenderen, og blend mangoen til den får en slush-aktig konsistens. Tilsett deretter små mengder limejuice med jevne mellomrom til du får en mer kremet sorbetkonsistens.

Om du opplever at mangoen legger seg på sidene av blenderen, er et godt tips å bruke en slikkepott til å dytte blandingen inn mot midten. Husk å skru av blenderen før du gjør dette. 

Hell til slutt blandingen over i en egnet form, og server med friske bringebær. Om du har litt til overs, eller ikke skal servere sorbeten med en gang, holder den seg fint i fryseren.

TIPS: Har du prøvd å kutte mango med glass før?

Bananis i blenderen

Bananis i blenderen er perfekt når du skal bruke opp gamle bananer. Kutt dem opp og legg i fryseren – og du er faktisk halvveis til nydelig is du kan spise med god samvittighet. 


ENKELT OG GODT: Å lage søt og god bananis er enklere enn du tror.

Det skal nemlig ikke mer enn noen sekunder i blenderen for å gjøre fryst banan til søt og god bananis. Kjør bananene i blenderen til røren får en tykk og kremet konsistens. Hva du putter oppi for ekstra smak er opp til deg – her er det mulig å være kreativ! I vår is puttet vi oppi peanøttsmør og honning. Den søte bananen og det salte peanøttsmøret er nemlig som skapt for hverandre.

FROKOSTTIPS: Lag sunn og god smoothie i blenderen!

Server isen umiddelbart, eller gi den noen timer i fryseren for en enda fastere konsistens. Kan toppes med nøtter, sjokolade eller det du måtte ønske.

Nugatti-brownie i blenderen

Er du glad i Nugatti? Da kommer du til å elske denne brownien! 


FÅ INGREDIENSER: Du trenger faktisk kun 2 ingredienser for å lage denne brownierøren!

SKAL DU LAGE LANGPANNEKAKE?  Da bør du sjekke ut disse tipsene

Start med å vispe 4 egg i omtrent 5 minutter på høy frekvens i blenderen, slik at eggene får en luftig og lett konsistens. Hell deretter oppi en boks Nugatti. Er du like glad i banan som oss, putter du i tillegg en banan i røren. Blend dette sammen og hell røren over i en ildfast form. Stekes på 170 grader i 25–30 minutter. Brownien nytes aller best med is, men er også god helt alene.


04.04.2017 09.13.00