Hele middagen i stekepanna

    På hytta uten stekeovn? Eller bare lyst på lettvint middag, uten mye oppvask? Sleng alt i stekepanna! Her er tre gode panneretter.

    Pytt i panne av middagsrester er klassikeren vi alle kjenner som stekepannemiddag.

    Men det er mye annet spennende å lage i panna også! Prøv deg på laksepanne, kyllinggryte og pizza!

    Laksepanne


    KUTTE LAKS: Bruk en god, skarp kniv, da blir bitene faste og fine. 

    DU TRENGER: 

    Til to personer:

    • 250 g fersk laksefilet

    • 100 g skogsbacon i terninger

    • 250 g potet i terninger

    • 1/4 agurk

    • 1/2 liten squash

    • 1 rød paprika

    • 1/2 bunt gressløk

    • 1/2 sitron

     SLIK GJØR DU:

    1. Stek bacon i tørr stekepanne på middels varme. Tilsett potet når baconet begynner å avgi fett i panna. Stek i 3–5 minutter.

    2. Skjær agurk, paprika, squash og laks i cm store terninger. Legg i panna og stek i 3 minutter. Rør rundt slik at alt blir stekt.

    3. Legg opp pynt med gressløk. Press sitronsaft over.

    Kyllinggryte i panne


    FRESENDE FARGERIKT: Stek kylling og grønnsaker hver for seg, før du blander alt sammen.

    Du må ikke ha en wokgryte for å lage en kjempegod wokrett. Ei god stekepanne går like bra. 

    DU TRENGER:

    • Kyllingfilet, i strimler (beregn 1 filet pr person)

    • Grønnsaker, f.eks. løk, vårløk, paprika, babymais, squash, hvitløk, chili

    • Woksaus eller pesto

    SLIK GJØR DU: 

    1. Kutt kyllingen i strimler og kutt opp grønnsakene. Husk å holde det rå kyllingkjøttet separat fra grønnsakene, bruk forskjellige skjærebrett og kniver. 

    2. Stek kyllingen i litt olje på ganske sterk varme. Legg den over i en bolle og sett ned varmen litt.

    3. Ha oppi litt mer olje og stek grønnsakene. Jo mindre grønnsakbiter du har, jo fortere blir de stekt.

    4. Ha i kyllingen og bland den med grønnsakene. Krydre med litt salt og pepper.

    5. Hell litt woksaus eller pesto over, og rør det inn. Du trenger ikke så mye, det skal ikke være slik at maten drukner i saus!

    LES OGSÅ: Middagstips som tar 15 minutter

    Panne-pizza


    PIZZA I PANNE: Perfekt hvis du ikke har tilgang til stekeovn!

    Har du en ferdigkjevlet pizzabunn fra butikken, et glass pizzasaus pluss tilbehør du har lyst på, kan du raskt smelle sammen en digg pizza i stekepanna.

    Det er en fordel at stekepanna har lokk. Hvis den ikke har det, kan du bruke et grytelokk som dekker panna. I nødstilfelle kan du legge over et ark folie.

    SLIK GJØR DU: 

    1. Smør stekepanna med litt olje. Legg på pizzabunnen og stek uten lokk på middels varme i ca 5 minutter. Steketiden vil variere litt fra kokeplate til kokeplate, så sjekk underveis at bunnen ikke blir brent.

    2. Snu bunnen og ha på det du ønsker av fyll.

    3. Så setter du på lokket og lar dette steke i nye 5 minutter eller mer, til du ser at pizzaen er ferdig.

    En annen variant er å steke bunnen og fyllet hver for seg. Da bør du bruke stekepanne med slippbelegg, slik at osten ikke setter seg fast: 

    1. Ha litt olje i panna og stek bunnen på middels varme i ca 5 minutter under lokk. Snu og stek den andre siden uten lokk. 

    2. Legg bunnen over på en tallerken, og stek fyllet. Start med osten. Når den har smeltet litt, legg i kjøtt og annet tilbehør, og hell forsiktig på sausen. La dette surre litt under lokk før du legger den ferdigstekte bunnen over med den sprøstekte siden opp, og trykker den litt nedi fyllet.

    3. Denne oppned-pizzaen kan du snu ved å legge tallerkenen over og snu raskt rundt.

     
    MANGE MULIGHETER: Pizza av tortillalefser kan du lage flere av, og eksperimentere med ulike typer fyll. Genialt!

    Tortillapizza

    Du kan lage en enkel, digg pizza med tortillalefser i stedet for pizzabunn. 

    SLIK GJØR DU: 

    1. Stek først kjøttdeig/pølser/skinke/smårettbacon, hakket løk, paprika, krydder – det du har lyst på.

    2. Legg dette over på en tallerken og stek lefsene raskt på middels varme. Du behøver ikke olje i panna til dette.

    3. Snu lefsene når de er ferdig stekt – det tar veldig kort tid, så følg med! Ha over kjøttet, saus etter ønske og revet ost. La det surre litt, ha gjerne på lokk. 

    (Kilder: klikk.no, matprat.no, kulinarisk.no)