3 middager du lager på 15 minutter

    I en travel hverdag vil vi ikke bruke unødvendig mye tid på middagen. Her er tre raske middagstips til de mest hektiske dagene.

    – Det er jo som et bråkete reir med gapende fugleunger, sier kokk og matskribent Anna Carl om middagsbordet hjemme hos seg selv.

    Hun har tre barn, og selv om hun jobber med matlaging til vanlig, er det ikke hver dag hun har tid eller lyst til å bruke en time på middagen.

    ‒ Rask middag er bedre enn gourmetmiddag, sier hun.

    Pasta carbonara

    ‒ Dette er en variant av en pastaklassiker, og veldig lettvint.

    Til fire porsjoner trenger du:

    • 100–150 g bacon

    • 1 stor løk

    • 600 gram tørr pasta, gjerne båndspagetti (tagliatelle eller fettuccine)

    • 4 eggeplommer

    • 2 dl fløte

    • 120 gram parmesan

    • Svart pepper

    Slik gjør du:

    Begynn med å koke pastaen. Mens den koker, skjærer du baconet i små biter og freser det gyllent i en kjele. Kutt løken i skiver eller biter, alt etter hva du og barna foretrekker. Putt det i kjelen sammen med baconet. Ha i fløten og kok i 4-5 minutter.

    Hell vannet av den ferdigkokte pastaen og vend den inn i sausen. Riv parmesan over den ferdige retten og server med en eggeplomme som barna kan helle over tallerkenen sin, hvis de vil.

    En kjapp kyllingsandwich

    ‒ Dette er jo egentlig bare en litt fancy brødskive, men den varme kyllingen gjør at det får litt middagspreg likevel, sier Carl.

    Til fire personer trenger du:

    • 8 brødskiver

    • 4 kyllingfileter

    • Salat

    • Avokado

    • Tomat

    • Pepper

    Til dressingen trenger du:

    • 0,5 dl majones

    • 1 hvitløksfedd

    • 1 dl rømme

    • Salt og pepper

    Slik gjør du:

    Finhakk hvitløksfeddet og ha det i rømme- og majonesblandingen. Krydre med salt og pepper. Stek kyllingfiletene og rist brødskivene. Smør brødskivene med dressingen, før du legger på salatblader, tomatskiver og avokado. Legg en brødskive på toppen og klem sandwichen litt sammen før du kutter den diagonalt. Da blir den lettere å spise for små barnemunner.

    Pytt i panne til vegetarianeren

    ‒ Hele poenget med en pytt i panne er at du kan ha oppi rester og hva du vil. Barna liker det når jeg bruker kokte poteter, de blir så møre når man steker dem. Men har du ikke kokte poteter etter en annen middag, kan du helt fint steke dem rå, så lenge du steker dem lenge nok.

    Til fire personer trenger du:

    • 8 poteter, enten kokte eller rå, avhengig av hva du foretrekker

    • 1 rødløk eller gul løk

    • 4 gulrøtter, kokte eller rå

    • 1 squash eller aubergine

    • Fire speilegg

    • Salt og pepper


    Spe gjerne på med andre grønnsaker du har tilgjengelig. 

    Slik gjør du:

    Skjær grønnsakene i terninger og stek dem i matolje på medium/høy varme. Noen grønnsaker, som for eksempel rå gulrot og potet, trenger lengre steketid enn for eksempel squash, men alt skal i samme stekepanne.

    Bruk nok olje og rør underveis, slik at ingenting blir brent. Smak til med salt og pepper, legg pytt-i-pannen på tallerkener og topp det med et speilegg med hel plomme.

    ‒ Til pytt i panne er det lov å spise ketchup for både små og store, avslutter Carl.