Slik har du aldri brukt vaffeljernet

Visste du at du kan lage frokost, lunsj og middag med et vaffeljern? Med sterk over- og undervarme er det perfekt når du raskt skal diske opp med noe deilig som hele familien vil elske.

Disse fem rettene har du kanskje ikke laget i vaffeljern før, men etter å ha sett hvor enkelt det er, kommer du neppe til å vente lenge med å prøve.

1. Omelett

Omelett i vaffeljernet, blir ikke det grisete? Nei, det er faktisk enda enklere enn i panna. Det geniale med å lage omelett i vaffeljern er nemlig at du får stekt omeletten på begge sider samtidig. På denne måten går det mye fortere. At resultatet kommer i vaffelform gjør det i tillegg ekstra gøy å spise for både store og små.

Alt du trenger å gjøre er å vispe sammen en omelettrøre med det du liker. Vi brukte skinke, paprika, ost, salt og pepper. Hell røren i vaffeljernet og stek i omtrent 2 minutter. Strø gjerne litt vårløk eller purre over det ferdige resultatet.


OME-LETT SOM EN PLETT: Det blir ikke grisete, og det går mye raskere enn i stekepanna!

Sunne vafler du kan spise hver dag


2. Kanelboller

Å lage kanelboller i vaffeljernet er like enkelt som det er avhengighetsskapende. Ikke bare tar det kun to minutter å lage rykende ferske boller, de får også en herlig sprø skorpe og et saftig mykt indre, som faktisk overgår en vanlig kanelbolle.  

Lag en vanlig kanelbolledeig, smør den med smør, sukker og kanel, rull den sammen og kutt den opp i vanlige biter. I stedet for å steke bollene i ovnen, putter du dem i vaffeljernet i omtrent to minutter. De er ferdige når de er gylne og litt sprø. Smaker aller best rykende ferske, dyppet i melis. Bon appétit!

FLATERE BOLLER: Steker du kanelbollene i vaffeljernet, blir de lekre og sprø utenpå, og myke og saftige inni. 

3. Quesadilla

Saftige quesadillas med masse ost og kylling er vanskelig å ikke elske. Og det beste er: Kjøper du ferdig grillet kylling tar det bare fire minutter å lage denne retten i vaffeljernet. 

Ta frem det fyllet som gjør at du får vann i munnen, fyll en hvetetortilla, brett den og fyll med ekstra ost. Brett en siste gang og lukk igjen vaffeljernet. Stekes i omtrent 4 minutter til osten er smeltet og tortillaen er sprø og gyllen. Utrolig god alene, men fantastisk sammen med salsa og guacamole.

SMELTET OST gjør alt bedre. Og i vaffeljernet smelter den mye fortere!

5 tips til turmat du lager på bålet


4. 
Parmesankjeks

At denne røren skal bli til deilig parmesankjeks er egentlig helt utrolig, men det er forbausende hva to minutter i vaffeljernet kan gjøre.

Blander du én hel revet trekant med parmesanost sammen med én toppet spiseskje med mel og én toppet spiseskje med oregano, og steker det i vaffeljernet i 2 minutter, har du plutselig en sprø og deilig parmesankjeks som garantert begeistrer. Perfekt både som tilbehør og som snacks dyppet i diverse dipper.

OSTESNACKS: Har du parmesan liggende i kjøleskapet, kan du alltid diske opp med deilige, sprø kjeks på rekordtid.

 

5. Porsjonspizza

Små porsjonspizzaer er både morsomt å lage og deilig å spise. Med ferdig pizzadeig og ferdig pizzasaus lager du disse herlige godbitene på bare noen få minutter. Deilige å dyppe i både rømmedressing og i tomatsaus, og like gode i matpakka som rett fra vaffeljernet.

POPULÆR PIZZA: ... og putter du disse i barnas matboks, blir du en særs populær forelder. 

Bruk et glass til å skjære ut runde biter av pizzadeigen. Du trenger to deigbiter til hvert vaffelhjerte. Legg én bit på hvert hjerte, smør på tomatsaus og strø på ost og foretrukket fyll. 

Topp med den andre biten med pizzadeig, lukk vaffeljernet og stek pizzaen i omtrent 5 minutter til osten er smeltet og deigen er gyllen og sprø. Det eneste du må passe på når du lager dette er å lage nok, for når du først har spist én er det nemlig vanskelig å stoppe.