Quiz: Hva vet du om ull?

Vi nordmenn elsker ull, og det er ikke få ullplagg som ryker ned i handlevognene hos Obs i løpet av et år. Det varmende materialet er uovertruffent når det gjelder å få barna helskinnet gjennom den norske vinteren, men vet du nok om hvordan du best tar vare på ullklærne?


HVA SLAGS ULL? Enkelte ulltyper bør du faktisk styre unna – som for eksempel den på dette bildet. Men vet du hvorfor? 

Ingenting er mer irriterende enn å plukke ut tovede mikroullplagg fra vaskemaskinen, eller å oppdage at veslas ullundertøy plutselig ser helt møllspist ut. Selv om du ofte får ull til gode priser hos Obs, er ull forholdsvis dyre klær – så det er gull om plaggene varer lengst mulig.

Vask og vedlikehold av ull

Det er mange myter om ullklær som rett og slett ikke stemmer, særlig når det kommer til hvordan de skal vaskes. Og vet du egentlig hvorfor ull er så deilig og varmt? Eller hvorfor ullklærne ofte nupper seg? 

Om du er en ihuga strikker, vet du sikkert mer om materialet ull enn de fleste – for eksempel hvilke andre dyr enn sauen som produserer ull. 


VARM ULL: Garn kommer også i ulike kvaliteter. Vet du hva superwash-ull er?

Er du klar for å teste ullkunnskapene dine? Klar, ferdig, quiz! Og om det nå skulle vise seg at kunnskapene dine er noe ... vel, ulne – så kan du lese deg opp og lære mye i for eksempel denne artikkelen.


26.01.2018 09.39.00