Kuttetriksene som forenkler hverdagen

Vi er nok ikke alene om å synes at det kan være litt vrient og tidskrevende å kutte mango? Eller at det ofte blir mye søl når du kutter små cherrytomater? Det må vel finnes en enklere måte å gjøre dette på? Ja, det gjør det faktisk!

Her er tre kuttetriks som både gjør det morsommere og enklere å kutte mango, sopp og cherrytomater:

I tiden fremover vil vi gjøre så godt vi kan for å gjøre ditt liv på kjøkkenet litt enklere. Først ut er altså kuttetriks.

1. Cherrytomater

Å kutte cherrytomater kan være irriterende på flere måter. En stor kurv med cherrytomater som skal kuttes i to, én etter én, kan ta lang tid i seg selv. Legg til at det fort blir mye søl om kniven ikke er den skarpeste, og du har et typisk hverdagsproblem som bør kunne løses enklere.


EN HEL KURV PÅ 5 SEKUNDER: Dette trikset sparer deg garantert for masse tid!

TIPS: Er du like glad i egg som oss? Da bør du ta en titt på disse eggetriksene!

Løsningen er faktisk mye enklere enn du tror.  Fordel cherrytomatene utover på en tallerken, gjerne slik at de dekker hele tallerkenen. Legg en ny tallerken over, og legg lett press på tomatene. Før deretter en kniv igjennom tomatene. Ta av den øverste tallerkenen, og synet av perfekt kuttede cherrytomater på under 30 sekunder venter deg.

2. Mango

Å kutte mango kan gjøres på mange ulike måter, men likheten er uansett at det tar lang tid, og at det kreves relativt gode egenskaper med kniven. Har du liten erfaring med å kutte mango fra før, kan dette altså være svært utfordrende.


UNNGÅ KLØNTE SKRELLING: Med dette trikset kan alle skrelle mango!

Vårt mangotriks derimot, er så enkelt at hvem som helst kan kutte mango på null komma svisj. Alt du trenger å gjøre er å finne ut hvor steinen i midten ligger, og kutte av begge sidene av mangoen. Før deretter et kjøkkenglass langs skinnet på mangoen, og hul ut innholdet. Enklere enn dette blir det ikke. Kutt skallet av resten av mangoen, så får du også perfekt snacks mens du lager resten av maten.

SJEKK UT: Noen ganger holder det ikke bare med et glass og en kniv på kjøkkenet. Dette er kjøkkenutstyret alle bør ha i hus!

3. Sjampinjong

Å kutte sjampinjong er kanskje ikke det aller mest tidskrevende og vanskelige, men det tar likevel litt tid å kutte opp om du for eksempel skal ha masse sjampinjong i en gryte.


PERFEKTE SKIVER: Symetriske biter på én bevegelse!


TIPS: Glad i morsom matlaging? Sjekk ut morsomme ting du kan lage i brødristeren!

Redskapet til å fikse dette har du allerede i huset, men du bruker det kanskje til noe annet. Ta frem en eggedeler og legg sjampinjongen oppi. Tre toppen ned gjennom sjampinjongen som den var et egg, og du har perfekte sjampinjongskiver. Om sjampinjongene er litt for store, kan du bare kutte av stilken før du setter den i eggedeleren.


07.03.2018 12.32.35