Hyggelige aktiviteter med barna i påsken

  1. Mal påskeegg

  Stikk et hull i hver ende av egget og blås ut innholdet før dere maler. Eggemassen kan dere for eksempel lage omelett eller eggerøre av.

  2. Kok gule egg

  Bruk litt løkskall, gurkemeie eller gul konditorfarge i vannet du når du koker egg – så får du skikkelige påskeegg!

  3. Jakt på påskeegg

  Lag en skikkelig påskeeggjakt for barna! Kanskje de må løse en rebus eller svare på påskenøtter for å få premien?

  4. Bak noe godt

  Baking er en fin aktivitet for store og små – enten dere er på hytta eller hjemme. Hva med å lage vaniljelangpanne, påskekake, solskinnsboller eller eltefritt brød?

  5. Ta med kosen ut

  Ta dere en hyggelig påsketur – på ski eller til fots – og finn en fin rasteplass. Tenn gjerne opp bål om dere finner en tilrettelagt bålplass, eller ta med enkel og god niste, som for eksempel wraps, pølser på termos eller brødskiver med litt ekstra godt pålegg. Ingen mat smaker bedre enn den du spiser på tur!

  6. Arranger påskeleker

  Om dere er på fjellet eller et annet sted med snø, er det mye morsomt man kan gjøre! Hva med å arrangere hopprenn der den med den morsomste hoppestilen vinner? Små konkurranser underveis, kan også gjøre skituren enda litt morsommere for de minste.

  7. Vær turist på hjemstedet

  Skal dere være hjemme i påsken? Kanskje det er noen aktiviteter, museer eller steder dere har tenkt på å besøke, men ikke fått tid til? Benytt anledningen i påsken!